Copilul cu COVID-19 internat la ATI se simte mai bine

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Pacient
Pacient

Copilul infectat cu noul coronavirus aflat la ATI se simte mai bine, dar încă respiră cu masca de oxigen.

Băiețelul de aproape 10 ani care a fost internat în star gravă la secția Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) la Spitalul „Victor Gomoiu” din Capitală face progrese. Potrivit Digi 24, el respiră în continuare cu masca de oxigen, dar a început să mănânce ceea ce nu s-a mai întâmplat de când i s-a agravat starea. Ba, chiar a făcut câțiva pași prin salon, mai arată sursa citată.
Băiatul a făcut o complicație gravă, sindrom inflamator multisistem, care deși se întâlnește și la alte infecții virale, în România a fost o premieră ca ea să apară la un copil infectat cu SARS-CoV-2. De altfel, el este primul pacient copil care a avut nevoie de terapie intensivă.
Copilul internat la „Victor Gomoiu” are 9 ani şi 11 luni şi nu mai avea alte boli. Medicii cred că a făcut infecţia cu COVID odată cu părinţii lui, în urmă cu trei săptămâni,  dar la acel moment nu a fost testat, pentru că era asimptomatic. 
Copilul a ajuns prima dată la Unitatea de Primiri Urgenţe din Buzău, unde testul la COVID  a ieşit negativ. Avea dureri de cap şi febră. Când a fost transferat în Capitală, cu suspiciune de meningo-encefalită, testul a fost repetat şi de această dată a ieşit pozitiv.
Medicii spun că această formă gravă a bolii, sistem inflamator multisistem, apare abia după 2-4 săptămâni de la infectarea cu SARS-CoV-2, inclusiv la copii asimptomatici, dar nu se știe exact ce o determină. În lume, în special în țările occidentale, au mai fost raportate cazuri, dar rămân totuși extrem de rare. Specialiștii recomandă monitorizarea atentă a copiilor chiar și după ce s-au vindecat de COVID.
Copilul de la „Gomoiu” are în special plămânii și inima afectate de inflamația acută. 

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel