Coronavirus: 1.499 de chinezi bolnavi, descoperiți în urma unui control din ușă în ușă

Adisa Codruț |
Data publicării:
Coronavirus,
Coronavirus,

Aproape 1.500 de chinezi bolnavi au fost descoperiți în Wuhan după ce autoritățile din Beijing au ordonat un control din ușă-n ușă.

Coronavirus, control. Oficialii din Wuhan au anunțat că au fost descoperiți 1.499 de bolnavi cu coronavirus în urma controalelor de sănătate din ușă în ușă. Lucrătorii din domeniul sănătății au verificat 10 milioane de rezidenți în câteva zile. Aceștia au intrat în 4,21 milioane de gospodării. Cei 1.499 de pacienți au fost găsiți la casele lor și au fost spitalizați. Autoritățile din Beijing au cerut săptămâna trecută ca potențialii pacienți din Wuhan să fie puși în carantină, notează dailymail.co.uk

Tot săptămâna trecută, vicepremierul chinez, Sun Chunlan, ordonase autorităților din Wuhan să transfere toți bolnavii confirmați și potențiali - precum și contactele apropiate - în zonele de carantină, în scopul de a opri răspândirea bolii. Vicepremierul a cerut ca patru tipuri de persoane din Wuhan să fie izolate obligatoriu în stațiile de carantină: cazurile confirmate, cele suspecte, persoanele care au fost în strâns contact cu primele două categorii și cele care au febră.

Liderul comunist a dispus instruirea autorităților din Wuhan ca să trimită muncitori în fiecare gospodărie să ia temperatura tuturor membrilor familiei. Cei 1.499 de pacienți, găsiți la casele lor până sâmbătă și până luni la prânz, au fost trimiși să primească tratament în diferite spitale, a declarat secretarul Partidului Comunist din China, Ma Guoqiang, la o conferință de presă. Potrivit acestuia, guvernul chinez își propune să identifice și să izoleze toți bolnavii suspectați de coronavirus până mâine.

Până în prezent, epidemia de coronavirus a ucis 910 vieți și a infectat mai mult de 40.650 de persoane în 28 de țări și teritorii din întreaga lume.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel