Coronavirus: Primul străin decedat pe teritoriul Chinei

Adisa Codruț |
Data publicării:
Cruce
Cruce

Primul deces al unui străin din cauza noului coronavirus a fost confirmat azi. Este vorba despre un cetățean american aflat la Wuhan. Virusul a făcut deja 722 de victime.

Un american a murit din cauza noului coronavirus la Wuhan, oraşul chinez aflat în centrul epidemiei, a declarat sâmbătă ambasada Statelor Unite, aceasta fiind primul deces confirmat al unui străin din cauza bolii.

„Putem confirma că un cetăţean american în vârstă de 60 de ani, declarat purtător al coronavirusului, a murit într-un spital din Wuhan, China, pe 6 februarie”, a indicat un purtător de cuvânt al Ambasadei Statelor Unite la Beijing pentru surse citate de agerpres.ro.

„Transmitem sincere condoleanţe familiei”, a adăugat el, precizând că nu va face alte comentarii pentru a respecta dreptul la intimitate al rudelor.

Oraşul Wuhan, unde a apărut epidemia de pneumonie virală în luna decembrie, şi provincia Hubei (centrul Chinei), a cărei capitală este, au fost izolate de lume de două săptămâni printr-un cordon sanitar.

Noul coronavirus a infectat deja peste 34.500 de persoane şi a ucis 722 în China continentală (fără Hong Kong şi Macao), au anunţat sâmbătă autorităţile sanitare.

În afara Chinei continentale, peste 320 de cazuri de contaminare au fost confirmate în circa 30 de ţări şi teritorii. Până în prezent, se înregistraseră două decese ale unor cetăţeni chinezi în Hong Kong şi Filipine.

Ministerul chinez de Externe a declarat joi că 19 străini au fost contaminaţi în China, iar doi dintre aceştia s-au recuperat. El a refuzat să dezvăluie naţionalitatea pacienţilor.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel