CORONAVIRUS: 21.000 de bucureșteni vor fi testați de primării

Dana Lascu |
Data publicării:
Rezultate analize
Rezultate analize

CORONAVIRUS: Consiliul General al Capitalei a aprobat testarea a încă 11.000 de bucureșteni în vederea indentificării persoanelor infectate cu virusul SARS-CoV-2, separat de proiectul care prevede testarea pentru anticorpi a 10.000 de bucureșteni.

Prin intermediul celor două proiecte inițiate de Primăria Capitalei împreună cu cele șase primarii de sector, în total 21.000 de persoane vor fi testate în Capitală.

Pentru proiectul „Testam Pentru București!", prin intermediul căruia 11 mii de bucureșteni vor fi testați pentru indentificarea virusului SARS-CoV-2, Primaria Capitalei, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale (ASSMB), va realiza parteneriate cu toate spitalele de stat și clinicile private care vor dori să intre în acest proiect și care dețin aparate de testare PCR, acreditate de către Ministerul Sănătății și avizate de catre DSP.

Primaria Capitalei va deconta testarea PCR, cu teste normale, deci precise, în primă fază, pentru 11.000 de bucureșteni care se înscriu voluntar în proiect. „În mod evident, suma de 200 de lei nu se va plăti direct beneficiarilor (persoanele care se înscriu voluntar în proiect, n.r.), ci va fi decontată către laboratoarele de stat și private", a spus primarul Capitalei, Gabriela Firea.

După realizarea parteneriatului cu spitalele de stat și clinicile private, ASSMB va lansa platforma prin intermediul căreia bucureștenii care ăși doresc să fie testați, se vor înscrie online, voluntar.

Ulterior, dupa realizarea testării, laboratoarele autorizate pentru acest tip de testare sunt obligate de normele în vigoare să transmită către DSP rezultatele testării, urmând ca DSP să stabilească, prin anchetă epidemiologică, măsurile care se impun în cazul celor care vor ieși pozitiv la testare.

Bugetul total al proiectului „Testam Pentru București!" este de 2,233 milioane lei, iar cuantumul sprijinului financiar a fost stabilit conform Ordinului Ministrului Sănătății 614/2020. Din bugetul total, suma de 33.000 de lei va fi alocată realizării aplicației online de înscriere în proiect.

Separat de acesta, proiectul privind realizarea testelor de anticorpi va include 10.000 de bucureșteni, derulat de PMB tot împreună cu primăriile de sector.

Acesta vizează realizarea testelor de anticorpi pentru populația din Capitală, ceea ce va indica cum a circulat virusul în Municipiul București. Acesta va fi derulat exclusiv cu Institutul Matei Balș, iar testele au fost achiziționate, iar INSP a stabilit eșantioanele de populație care trebuie testate, pentru fiecare sector în parte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel