Coronavirus: al 7-lea caz confirmat în Covasna

Adisa Codruț |
Data publicării:

A 7-a persoană cu COVID-19 a fost confirmată în Covasna, anunță autoritățile din acest județ.

Coronavirus, Covasna. "Din păcate, bilanţul oficial a mai crescut în Sfântu Gheorghe. Un motiv în plus să evităm cât mai mult contactul cu alte persoane şi să ieşim din locuinţă doar în situaţii urgente. Protejaţi-vă pe voi şi pe cei dragi", a scris primarul orașului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, potrivit Agerpres.

Acesta a postat pe Facebook că, vineri seară, în oraş erau trei persoane diagnosticate cu COVID-19, 17 persoane în carantină şi 175 monitorizate la domiciliu. Autorităţile locale au luat mai multe măsuri de limitare a răspândirii noului coronavirus: spălarea străzilor, dezinfectarea locurilor de joacă pentru copii, a mobilierului stradal şi a mijloacelor de transport în comun. De asemenea, au împânzit oraşul cu afişe în limbile română şi maghiară cu recomandări şi reguli de conduită pentru prevenirea bolii.

Vineri seară, o maşină a Poliţiei locale, dotată cu difuzoare, a patrulat prin oraş transmiţând populaţiei mesajul "Atenţiune! Pentru siguranţa dumneavoastră şi pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus, autorităţile vă recomandă să nu ieşiţi din locuinţe decât pentru situaţii urgente! Persoanele în vârstă sunt cele mai vulnerabile! Vă rugăm, staţi acasă! Spălaţi-vă des pe mâini cu apă şi săpun şi evitaţi contactul cu alte persoane", conform sursei citate.

Autorităţile precizează că nu dețin detalii privind ultima persoană diagnosticată cu noul coronavirus. Din datele comunicate oficial până acum se ştie că primii doi pacienţi au fost un bărbat şi o femeie, ambii în vârstă de 53 de ani, care s-au întors pe 8 martie dintr-o călătorie în Italia. Ceilalţi doi pacienţi au fost două femei de 16 ani, respectiv 77 de ani tot din staţiunea Covasna, care au intrat în contact cu primii. Cazurile 5 şi 6 au fost un bărbat în vârstă de 32 de ani şi o femeie de 30 de ani din Sfântu Gheorghe care au revenit recent din Franţa şi au stat în autoizolare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel