Coronavirus, alertă: sindromul inflamator rar afectează tot mai mulți copii

Bebeluș  FOTO: pexels.com
Bebeluș FOTO: pexels.com

Oficialii din domeniul sănătății analizează un sindrom inflamator rar și cum ar putea afecta copiii în timpul pandemiei de coronavirus.

Statele Unite ale Americii: 15 state, inclusiv New York, investighează cazuri care ar putea fi legate de boala Kawasaki ⁠ - o afecțiune inflamatorie rară, care afectează adesea copiii cu vârsta de cinci ani sau mai mici și sindromul de șoc toxic, a declarat guvernatorul Andrew Cuomo în timpul informării sale de presă de miercuri, anunță The independent. 

New York-ul a descoperit 102 cazuri de copii care prezintă simptome similare cu boala rară și caută acum să vadă dacă există o legătură cu Covid-19.

„Am pierdut trei copii din New York din cauza asta. Un băiat de cinci ani, un băiat de șapte ani și o fată de 18 ani ", a spus Cuomo. „Aceste cazuri sunt pe întreg teritoriul statului"

El a adăugat că alte 14 state și cinci țări europene cercetează, de asemenea, sindromul rar, pentru a vedea dacă există o legătură cu aceste simptome și noul coronavirus.

Aproximativ 60% din cele 102 cazuri din New York au fost testate pozitiv pentru coronavirus. Dintre aceste cazuri, 70% au fost admise în UCI și 19% au dus la intubație.

„Ceea ce înseamnă că este grav", a adăugat domnul Cuomo.

Legătura potențială dintre coronavirus și acest sindroam inflamator a provocat îngrijorare în rândul oficialilor, deoarece copiii prezintă simptome mult diferite de pacientul tipic Covid-19. Noul coronavirus atacă adesea sistemul respirator superior, provocând o tuse sau dificultăți de respirație. Dar simptomele legate de boala inflamatorie rară prezintă în schimb umflături și roșeață în vasele de sânge ale corpului.

Se estimează că 3.000 de copii sunt diagnosticați cu boala Kawasaki în SUA în fiecare an.

„Este vorba despre copii care vin și care nu prezintă simptomele pe care le cunoaștem în mod normal la Covid. Nu este o boală respiratorie", a spus guvernatorul săptămâna trecută.

Spitalele din New York sunt acum solicitate să raporteze departamentului de sănătate de stat orice copii care prezintă simptome care reflectă boala Kawasaki sau sindromul de șoc toxic.

Centrele pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC) au solicitat, de asemenea, New York-ului să elaboreze criterii naționale pentru alte state și sisteme spitalicești pentru a-i ajuta în recunoașterea pacienților similari.

Anterior, oficialii din domeniul sănătății credeau că cei mici nu au fost afectați în mare parte de simptomele severe ale Covid-19. Persoanele cu vârsta peste 60 de ani și cele cu comorbidități sunt mai expuse riscului.

„Pe baza dovezilor disponibile, copiii nu par să prezinte un risc mai mare pentru Covid-19 decât adulții", spune site-ul CDC. In timp ce unii copii si sugari au fost bolnavi de Covid-19, adultii alcatuiesc cele mai multe cazuri cunoscute pana in prezent.

Departamentul a menționat totuși că „au fost raportate rezultate severe la copii, inclusiv trei decese".

„Una dintre puținele raze de vești bune a fost că tinerii nu au fost afectați. Nu mai suntem siguri că acest lucru este așa ", a adăugat dl Cuomo.

New Jersey investighează 10 cazuri

Connecticut a raportat luni primul său caz legat de sindrom. În total, oficialii de sănătate din stat au investigat cel puțin șase cazuri legate de sindrom. New Jersey a anunțat, de asemenea, că investighează 10 cazuri potențiale, dintre care niciunul nu a fost fatal.

Marea Britanie, Spania și Italia sunt printre țările europene care investighează și cazuri legate de sindrom.

 

O nouă analiză sugerează că starea inflamatorie rară observată tot mai des la copiii mici este de fapt legată de noul coronavirus, notează Daily Mail

Cercetătorii din Lombardia, Italia - epicentrul focarului din țară - au analizat 10 cazuri pediatrice cu simptome precum erupții pe corp și mâini și picioare umflate.

Prin comparație, în ultimii cinci ani, doar 19 copii s-au prezentat la ER cu simptomele care seamănă cu boala Kawasaki.

Echipa spune că internarea pentru aceste simptome, în ultimele două luni, au o creștere de 30 de ori.

Mai mult, 80 la sută dintre copiii internați la spital în acest an au fost pozitivi pentru anticorpi coronavirus și 60 la sută au avut complicații mai severe, precum probleme cardiace.

Cazurile acestor boli inflamatorii rare la copii au fost semnalate pentru prima dată în Marea Britanie, Italia și Spania.

Sindromul seamănă cu Boala Kawasaki, o afecțiune care provoacă inflamații în pereții vaselor de sânge și afectează în mare parte copiii sub cinci ani.

Nu se știe ce declanșează afecțiunea, dar se crede că este o suprareacție a sistemului imunitar la o infecție.

Noua tulburare, denumită sindrom inflamator pediatric multi-sistem, potențial asociată cu COVID-19, poate ataca mai multe organe, poate afecta funcția cardiacă și poate slăbi arterele cardiace.

În provincia Bergamo doar 19 copii au fost diagnosticați cu boala Kawasaki în ultimii cinci ani.

Cu toate acestea, între 18 februarie și 20 aprilie a acestui an, au existat cel puțin 10 cazuri la copii cu sindromul emergent - ceea ce sugerează o creștere de 30 de ori.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel