Coronavirus: cei 171 de chinezi externați, în pericol de reinfectare

Adisa Codruț |
Data publicării:
Un chinez vindecat de coronavirus. Pacientul, în mijlocul echipei medicale care l-a pus pe picioare. Foto: news.cn
Un chinez vindecat de coronavirus. Pacientul, în mijlocul echipei medicale care l-a pus pe picioare. Foto: news.cn

Până joi seara, 30 ianuarie, 171 de chinezi au fost externați după ce s-au vindecat de coronavirus, însă sunt încă în pericol de reinfectare.

Coronavirus, infectați. Pacienţii vindecaţi sunt încă în pericol de reinfectare cu noul coronavirus (2019-nCoV) şi ar trebui să ia măsuri suplimentare de protecţie, a atras atenţia vineri un specialist chinez în boli respiratorii. ''De obicei, după o infecţie cu virus sunt produşi anumiţi anticorpi, ceea ce va avea un efect protector asupra organismului uman. Cu toate acestea, este posibil ca unii anticorpi să nu dureze atât de mult", a declarat Zhan Qingyuan, medic la Spitalul de Prietenie China-Japonia, în cadrul unei conferinţe de presă zilnică susţinută de Comisia Naţională de Sănătate (NHC). Până joi seară, 171 de persoane din China au fost externate după recuperare, potrivit NHC, potrivit Agerpres.

Zhan a solicitat pacienţilor care s-au recuperat să ia măsuri suplimentare pentru întărirea sistemului imunitar, sugerându-le să înceapă un program de exerciţii fizice uşoare, efectuate acasă. ''De asemenea, ar trebui să acordăm atenţie consilierii psihologice şi recuperării, deoarece unii pacienţi pot suferi de depresie după boală. Dacă este necesar, sugerăm vizitarea unor clinici psihologice'', a adăugat Zhan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel