Coronavirus, cel mai bogat om din China donează Europei 1,8 milioane de măști și 100.000 de teste

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Coronavirus
Coronavirus

Cel mai bogat om din China, Jack Ma, donează 1,8 milioane de măști de față și 100.000 de truse de testare pentru coronavirus Europei, pentru a ajuta „bătrânul continent” să lupte împotriva epidemiei.

Jack Ma, care are o avere estimată la 32,4 miliarde de lire sterline a anunțat că va face o donație de 1,8 milioane de măști și de 100.000 de teste pentru coronavirus, Europei.

Măștile și testele vor fi împărțite între cele mai lovite națiuni din Europa, cum ar fi Italia și Spania. Donația sa vine după o alta, la fel de importantă, făcută Japoniei, cărei miliardarul chinez i-a dat tot un milion de măști, notează DailyMailOnline.

În ianuarie, magnatul în vârstă de 55 de ani a alocat 11 milioane de lire sterline experților care dezvoltă vaccinuri. Peste 100 de țări se luptă cu virusul, care a ucis cel puțin 4.380 de oameni și a infectat peste 125.000 de persoane.

Jack Ma, fondatorul conglomeratului de e-commerce Alibaba, a anunțat miercuri ajutorul generos prin intermediul fundației sale, precum și pe contul său pe Twitter.

Măștile și trusele de testare vor fi transportate pe aeroportul Liege din Belgia înainte de a fi distribuite în diferite țări, a spus Ma.

„Din fericire, deși transportul transfrontalier pentru mărfuri contra-epidemice a fost dificil, am aflat că hub-ul eWTP (The Electronic World Trade Platform) din aeroportul din Liege din Europa funcționează bine și poate acționa ca o linie de salvare pentru a ne ajuta să livrăm continuu pentru a ajută Europa și cei care au nevoie”, a scris el.

„Deși trăim la mii de kilometri distanță, facem cu toții o cursă contra cronometru în speranța de a oferi ajutor de urgență [țărilor aflate în nevoie, n.r.] și de a depăși dificultățile împreună”, a adăugat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel