Coronavirus China: primul pacient vindecat din provincia Jiangxi

Dana Lascu / 27 ian 2020 / 20:59
Un chinez vindecat de coronavirus. Pacientul, în mijlocul echipei medicale care l-a pus pe picioare. Foto: news.cn
Un chinez vindecat de coronavirus. Pacientul, în mijlocul echipei medicale care l-a pus pe picioare. Foto: news.cn

Un pacient diagnosticat cu pneumonie dată de noul coronavirus (2019-nCoV) a fost externat luni dintr-un spital din provincia Jiangxi din China de est, el fiind primul pacient vindecat din această provincie.

Bărbatul în vârstă de 38 de ani, din regiunea Xingan, a condus un prieten în orașul Honghu din provincia Hubei (cea de unde a pronit noul coronavirus) pe 3 ianuarie. Apoi s-a întors aasă, la Xingan, pe 5 ianuarie, notează agenția de presă Xinhua. La scurt timp după revenirea acasă, bărbatul a dezvoltat simptome, inclusiv febră, tuse și durere în piept.

Starea s-a agravat brus, apoi și-a revenit la fel de rapid

Pe 23 ianuarie, el a fost diagnosticat cu o pneumonie dată de noul coronavirus și transferat la Spitalul desemnat la nivel provincial, care este afiliat Universității Nanchang.

Pacientul era în stare critică când a fost transferat pentru prima dată la spital, a declarat Xu Fei, director adjunct al Departamentului de Medicină Respiratorie și de Îngrijire Critică al spitalului.

Starea sa s-a îmbunătățit semnificativ după tratament și a îndeplinit standardele pentru externare ale Comisiei Naționale de Sănătate, potrivit Xu. La 5 zile după diagnostic, bărbatul a plecat casă.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy