Coronavirus: Comenzile din China, precizări ANPC. Periculoase sau nu importurile din țara asiatică?

Dana Lascu |
Data publicării:
Pachetele comandate din China, tața care se confruntă cu o epidemie declanșată de un nou coronavirus
Pachetele comandate din China, tața care se confruntă cu o epidemie declanșată de un nou coronavirus

ANPC face precizări legat de comenzile făcute din China în această perioadă în care uriașa țară asiatică se confruntă cu o epidemie cu un nou coronavirus. Suntem sau nu în pericol? Iată răspunsul experților:

În urma participării reprezentanților Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Eduardt Cozminschi - Președinte, și Mihaela Irina Ionescu - Secretar General, la întâlnirea de lucru a comitetului interministerial pentru monitorizarea și managementul potențialelor infecții cu noul coronavirus, și având în vedere o serie de informații apărute în mass-media privind o presupusă blocare parțială a importurilor din China, ANPC face următoarele precizări, în scopul unei corecte informări a opiniei publice:

- Potrivit experților în domeniul medical, riscul de a contracta noul coronavirus prin intermediul mărfurilor și produselor având ca țară de origine China, este unul extrem de mic;

- În urma studiilor efectuate, s-a demonstrat că durata de viață a virusului, în afara corpului uman, este de doar 24 de ore, în timp ce transportul port-to-port a unui container cu mărfuri, din China până în România, durează, în medie, între 30 și 35 de zile.

Având în vedere aceste elemente, confirmate de specialiști, ANPC îi asigură pe consumatorii din România că, în mod real, nu există riscul contaminării cu noul coronavirus, prin intermediul diverselor produse (jucării, haine etc.) care provin din China, se arată într-un punct de vedere remis DC Medical.

ANPC precizează că participă periodic la consultările din cadrul grupului interministerial de lucru pe acest subiect, coordonat de Ministerul Sănătății - grup din care fac parte și alte instituții ale statului cu competențe în domeniu – și va continua să informeze corect opinia publică în ceea ce privește ultimele evoluții referitoare la această problemă de mare interes.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel