Coronavirus: Comenzile din China, precizări ANPC. Periculoase sau nu importurile din țara asiatică?

Dana Lascu / 30 ian 2020 / 18:17
Pachetele comandate din China, tața care se confruntă cu o epidemie declanșată de un nou coronavirus
Pachetele comandate din China, tața care se confruntă cu o epidemie declanșată de un nou coronavirus

ANPC face precizări legat de comenzile făcute din China în această perioadă în care uriașa țară asiatică se confruntă cu o epidemie cu un nou coronavirus. Suntem sau nu în pericol? Iată răspunsul experților:

În urma participării reprezentanților Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Eduardt Cozminschi - Președinte, și Mihaela Irina Ionescu - Secretar General, la întâlnirea de lucru a comitetului interministerial pentru monitorizarea și managementul potențialelor infecții cu noul coronavirus, și având în vedere o serie de informații apărute în mass-media privind o presupusă blocare parțială a importurilor din China, ANPC face următoarele precizări, în scopul unei corecte informări a opiniei publice:

- Potrivit experților în domeniul medical, riscul de a contracta noul coronavirus prin intermediul mărfurilor și produselor având ca țară de origine China, este unul extrem de mic;

- În urma studiilor efectuate, s-a demonstrat că durata de viață a virusului, în afara corpului uman, este de doar 24 de ore, în timp ce transportul port-to-port a unui container cu mărfuri, din China până în România, durează, în medie, între 30 și 35 de zile.

Având în vedere aceste elemente, confirmate de specialiști, ANPC îi asigură pe consumatorii din România că, în mod real, nu există riscul contaminării cu noul coronavirus, prin intermediul diverselor produse (jucării, haine etc.) care provin din China, se arată într-un punct de vedere remis DC Medical.

ANPC precizează că participă periodic la consultările din cadrul grupului interministerial de lucru pe acest subiect, coordonat de Ministerul Sănătății - grup din care fac parte și alte instituții ale statului cu competențe în domeniu – și va continua să informeze corect opinia publică în ceea ce privește ultimele evoluții referitoare la această problemă de mare interes.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy