CORONAVIRUS: Cum și când se va face redeschiderea teraselor, restaurantelor și plajelor

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Restaurant
Restaurant

Autoritățile și experții spun că dacă numărul cazurilor noi de infectare va fi în continuare în scădere atunci se va aproba redeschiderea teraselor și restaurantelor, apoi chiar și a plajelor, dar în anumite condiții. Iată care: 

Dacă numărul de cazuri noi de infectare cu coronavrus scade în continuare, autoritățile spun că am putea avea parte de o relaxare de la 1 iunie, ba chiar de deschiderea plajelor două săptămâni mai târziu. Dar asta se face doar în anumite condiții.

”Dacă vom avea un număr de cazuri în scădere, dacă se păstrează acest trend descendent de la o zi la alta, ne gândim la deschiderea teraselor de la 1 iunie și de la 15 iunie, la deschiderea plajelor”, a spus Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, la B1TV. 

Relaxarea însă se face după respectând regulile deja impuse, legate în principal de modalitățile de dezinfecție și de distanțarea socială, a epxlicat și prof dr Alexandru Rafila.

„Nu este foarte complicat. Trebuie controlat numărul de oaspeți. Trebuie făcută o mică programare. Numărul de persoane trebuie să fie limitat la dimensiunea acelui spațiu care să țină cont de acei 4 mp necesari, cel puțin pentru o persoană. Acesta o să fie standarul minimal. (...) Servirea trebuie să se facă prin reducerea contactului, iar mâncarea ar trebui să vină organizată, eventual acoperită cu un staniol. Nu sunt costuri suplimentare atât de mari”, a spus prof. Rafila, la Antena 3. 

Specialistul a explicat și că proprietarii de localuri vor trebui să ofere clienților acces la dezinfectanți și să se asigure că suprafețelor atinse des de clienți sunt dezinfectate frecvent.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel