Coronavirus. Din românii de pe nava de croazieră Westerdam, unul se întoarce acasă

Dana Lascu |
Data publicării:
Nava de croazieră Westerdam a acostat, în Cambogia, după ce a refuzată de cinci țări
Nava de croazieră Westerdam a acostat, în Cambogia, după ce a refuzată de cinci țări

Coronavirus. Primul din cei 9 români aflați la bordul navei de croazieră Westerdam, care nu a fost lăsată să acosteze în cinci porturi, a pornit către România!

Nava de croazieră americană Westerdam, căreia i s-a interzis să acosteze în cinci porturi din Asia, de teama de epidemiei de coronavirus, a ajuns joi în Cambodgia, unde pasagerii săi au putut debarca în sfârșit.

Avea la bord 9 români, iar primul dintre aceștia a fost îmbarcat din Pnom Penh și se întoarce în România, după ce toți pasagerii și membrii echipajului au fost supuși testelor medicale, și a fost infirmată existența vreunui caz de infectare cu coronavirus.

Cei 1.455 de turiști aflați la la bordul pachebotului de lux Westerdam s-au îmbarcat pe 1 februarie în Hong Kong, unde au fost depistate circa 50 de cazuri de Covid-19, apoi urmau să își continue călătoria spre Japonia. Cu toate acestea, de teama epidemiei a fost interzisă acostarea pachebotului în arhipelagul nipon, apoi în Taiwan, în Filipine, pe insula americană Guam și în sfârșit în Thailanda. Miercuri, premierul cambodgian, Hun Sen, a decis să permită navei să acosteze în portul Sihanoukville (sud).

„Cu privire la situația cetățenilor români aflați la bordul navei de croazieră Westerdam care a acostat în Regatul Cambodgiei, Ministerul Afacerilor Externe precizează că, în conformitate cu datele obținute de către reprezentanții Ambasadei României la Hanoi (acreditată și pentru Cambodgia) de la autoritățile locale, toți pasagerii și membrii echipajului au fost supuși testelor medicale, acestea infirmând existența vreunui caz de infectare cu coronavirus. La acest moment, pasagerii sunt transferați în capitala Cambodgiei, Pnom Penh, de unde vor fi îmbarcați pe diferite linii aeriene în vederea revenirii în țările de domiciliu, respectiv de reședință, costurile aferente transportului internațional urmând a fi suportate de către proprietarul vasului de croazieră. Până la acest moment, un cetățean român a fost îmbarcat din Pnom Penh către România", afirmă MAE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel