Coronavirus: două persoane implicate într-un accident rutier, testate pozitiv

Angela Sabău |
Data publicării:
Nou focar de coronavirus
Nou focar de coronavirus

Un accident rutier ce a avut loc azi dimineață în Maramureș a relevat faptul că cele două persoane implicate în evenimentul rutier erau pozitive la noul coronavirus. Niciuna nu a fost rănită în urma accidentului.

Un accident rutier s-a produs azi dimineață pe DC 18, în localitatea Leordina din Maramureș. Nu au fost persoane rănite, dar echipajele de poliție și cele medicale sosite la fața locului au constatat că cele două persoane implicate în accident (care se întorceau din județul Constanța) erau infectate cu noul coronavirus.

Potrivit Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Maramureș, acestea au fost confirmate ca fiind infectate cu COVID-19 la un laborator de pe raza județului Constanța, însă rezultatele analizelor nu au fost comunicate, conform metodologiei Institutului Național de Sănătate Publică și Direcției de Sănătate Publică Constanța. 

„Echipajele de poliție, pompierii militari și cele medicale nu au intrat în contact cu cele două persoane infectate. Pompierii militari au fost echipați adecvat, cu echipamente de protecție și au procedat la dezinfectarea cu un atomizor a autovehiculului cu care au călătorit cei doi maramureșeni. Cele două persoane au fost preluate de un echipaj medical și internate în secția de boli infecțioase a unei unități medicale.

A fost anunțată conducerea Ministerului Afacerilor Interne, respectiv a Ministerului Sănătății cu privire la situația înregistrată. Direcția de Sănătate Publică Maramureș efectuează ancheta epidemiologică. Conducerea Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș a dispus efectuarea de cercetări în cauză”, se arată în comunicatul CJSU Maramureș.
 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel