Coronavirus: Facebook închide pagina unui celebru bucătar, care a promovat mesaje conspiraționiste

Adisa Codruț |
Data publicării:
Facebook, Youtube. Foto: Pixabay
Facebook, Youtube. Foto: Pixabay

Facebook a închis pagina unui celebru bucătar australian, după ce acesta a promovat mesaje conspiraționiste privind pandemia cauzată de noul coronavirus.

Compania Facebook a închis pagina cunoscutului bucătar australian Pete Evans, acuzându-l că se foloseşte de reţeaua socială pentru a propaga dezinformări cu privire la noul tip de coronavirus.
Chef-ul australian, care a devenit cunoscut după ce a participat la un concurs televizat de gătit și a devenit, ulterior, una dintre personalităţile mişcării conspiraţioniste australiene. Pagina lui este urmărită de un milion de persoane.
Facebook a anunţat joi că nu autorizează "pe nimeni să propage informaţii false cu privire la COVID-19 ce ar putea dăuna altor persoane" sau să răspândească minciuni despre vaccinurile împotriva COVID-19.
„Politica noastră este clară cu privire la conţinuturile de acest tip şi noi am retras pagina de Facebook a chef-ului Pete Evans din cauza încălcărilor repetate ale acestor politici", precizează grupul într-un comunicat.
Totuși, pagina lui Evans de pe Instagram - o platformă ce aparţine Facebook - este în continuare activă şi urmărită de 278.000 de persoane. Ea conţine inclusiv mesaje care îi încurajează pe locuitorii oraşului Sydney să se opună autorităţilor sanitare şi să nu se testeze.

În orașul Sidney, cel mai mare oraș al Australiei, a izbucnit un focar de coronavirus, după ce pandemia părea a fi sub control în această țară. 
Grupul Facebook a mai închis pagini ale unor personalități, acuzate că răspândesc informații false despre noul coronavirus.
Grupul american a anunţat interzicerea conturilor legate de mişcarea conspiraţionistă QAnon. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel