Coronavirus, Hunedoara: Femeie suspectă de infecție după o excursie în Thailanda. UPDATE

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Teste coronavirus       FOTO: printscreen Agenția Chineză Xinhua
Teste coronavirus FOTO: printscreen Agenția Chineză Xinhua

UPDATE: Femeia din Deva era suspectă de febră galbenă nu de coronavirus, după o excursie în Thailanda. Ea a fost transportată la Spitalul de Boli Infecțioase Timișoara.

UPDATE: 14.46 Femeia din Hunedoara, care a revenit în ţară după o călătorie în Thailanda, a fost transferată la Spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babeş" din Timişoara cu suspiciune de febră galbenă, nu de coronavirus, a declarat purtătorul de cuvânt al spitalului, dr. Virgil Musta. Ambele suspiciuni AU FOST INFIRMATE, a precizat acesta.

"Femeia nu a venit la noi cu suspiciune de coronavirus, ci cu o suspiciune de febră galbenă (o afecţiune care se manifestă cu hemoragie digestivă - n.r.), ceea ce nu este. Este ca o viroză cu febră şi tuse. Nu ştiu de unde a apărut nici suspiciunea de febră galbenă, probabil pentru că au auzit că a fost în Thailanda. Testul de gripă este negativ. Pacienta este pe secţie, i se fac analizele. Transaminaza este uşor crescută, ceea ce ar putea indica o uşoară citoliză la ficat, care poate apărea chiar şi într-o situaţie toxică medicamentoasă", a detaliat dr. Virgil Musta, pentru Agerpres.

 

ȘTIREA INIȚIALĂ:

O femeie în vârstă de 56 de ani din Deva, suspectă de infecție cu coronavirusul COVID 19 sau cu febră galbenă, după o excursie pe care a făcut-o în Thailanda, a fost transportată duminică de la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Deva la Spitalul de Boli Infecțioase "Victor Babeș" din Timișoara, urmând ca acolo să fie stabilit exact diagnosticul pacientei, a informat Prefectura Hunedoara.

Bolnava s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) Deva cu sindrom febril și, după un prim consult de specialitate, a fost imediat izolată, activându-se procedurile prevăzute pentru situații de "posibilă infecție cu coronavirus sau febră galbenă".

"Pacienta, cu domiciliul în Deva, a călătorit 7 zile în Thailanda și s-a întors în țară în data de 13 februarie prin Aeroportul Otopeni", a precizat, într-un comunicat remis AGERPRES, Prefectura Hunedoara.

O mașină autospecială de transport pentru victime multiple (ATPVM) de la Detașamentul de Pompieri Deva a transportat femeia la Timișoara în condiții speciale.

După efectuarea transportului, autospeciala va trece printr-un proces de decontaminare efectuat de echipajul CBRN (cercetare chimică bacteriologică și radionucleară) din cadrul ISU Timiș, a menționat Prefectura Hunedoara.

În urma investigațiilor și analizelor medicale efectuate la spitalul din Timișoara urmează să se stabilească exact diagnosticul pentru pacienta din Deva.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel