Coronavirus, imunitate colectivă. Studiu pe 27.000 de persoane asimptomatice

Adisa Codruț / 21 apr 2020 / 18:13
Test
Test

Un studiu pe 27.000 de persoane asimptomatice va fi demarat în Cehia pentru a se vedea exact dacă se poate sau nu vorbi de imunitate colectivă la coronavirus.

Autoritățile din Cehia au anunțat lansarea unei campanii de testare pentru detectarea COVID-19 pe un eșantion de 27.000 de persoane care nu prezintă simptomele bolii, în scopul realizării unui studiu pe tema imunității colective. Scopul acestui studiu, care, într-o primă etapă, va cuprinde 5.000 de persoane, este măsurarea ratei de contaminare a populației.

„Există un anumit număr de oameni care nu este inclus în statisticile referitoare la cazurile pozitive, deși au fost contaminați - nici măcar ei nu știu că au fost infectați, întrucât nu au prezentat simptome, dar sistemul lor imunitar a fabricat anticorpi și pot fi contagioși", a precizat Adam Vojtech, ministrul Sănătății din Cehia, conform Agerpres.

Testul se va baza pe răspunsul imunitar, adică pe producția de anticorpi în fața virusului, care va putea fi detectat la persoanele care nu au probleme de sănătate în prezent. În următoarele două săptămâni, vor fi realizate teste sangvine de depistare pe voluntari asimptomatici din toate categoriile de vârstă și din regiuni ale țării afectate în grade diferite de pandemie.

Rezultatele ar urma să fie cunoscute la începutul lunii mai, a mai spus ministrul. Până în prezent, în Cehia, 6.914 de persoane au fost testate pozitiv pentru COVID-19, începând cu data de 1 martie, acest bilanț incluzând și 196 decese.

Guvernul ceh a anunțat săptămâna trecută un plan de renunțare la restricții în cinci etape, începând cu 20 aprilie și până pe 8 iunie, care va putea fi modificat în funcție de evoluția epidemiei.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.201
YesMy