Urmărește dezbaterea live

Coronavirus, imunitate colectivă. Studiu pe 27.000 de persoane asimptomatice

Adisa Codruț |
Data publicării:
Test
Test

Un studiu pe 27.000 de persoane asimptomatice va fi demarat în Cehia pentru a se vedea exact dacă se poate sau nu vorbi de imunitate colectivă la coronavirus.

Autoritățile din Cehia au anunțat lansarea unei campanii de testare pentru detectarea COVID-19 pe un eșantion de 27.000 de persoane care nu prezintă simptomele bolii, în scopul realizării unui studiu pe tema imunității colective. Scopul acestui studiu, care, într-o primă etapă, va cuprinde 5.000 de persoane, este măsurarea ratei de contaminare a populației.

„Există un anumit număr de oameni care nu este inclus în statisticile referitoare la cazurile pozitive, deși au fost contaminați - nici măcar ei nu știu că au fost infectați, întrucât nu au prezentat simptome, dar sistemul lor imunitar a fabricat anticorpi și pot fi contagioși", a precizat Adam Vojtech, ministrul Sănătății din Cehia, conform Agerpres.

Testul se va baza pe răspunsul imunitar, adică pe producția de anticorpi în fața virusului, care va putea fi detectat la persoanele care nu au probleme de sănătate în prezent. În următoarele două săptămâni, vor fi realizate teste sangvine de depistare pe voluntari asimptomatici din toate categoriile de vârstă și din regiuni ale țării afectate în grade diferite de pandemie.

Rezultatele ar urma să fie cunoscute la începutul lunii mai, a mai spus ministrul. Până în prezent, în Cehia, 6.914 de persoane au fost testate pozitiv pentru COVID-19, începând cu data de 1 martie, acest bilanț incluzând și 196 decese.

Guvernul ceh a anunțat săptămâna trecută un plan de renunțare la restricții în cinci etape, începând cu 20 aprilie și până pe 8 iunie, care va putea fi modificat în funcție de evoluția epidemiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel