Coronavirus: În Italia vor fi distribuite 150.000 de teste serologice din 4 mai

Adisa Codruț |
Data publicării:
Teste
Teste

Italia va începe din 4 mai o campanie de teste serologice la care vor participa 150.000 de persoane, menită să aducă mai multe informaţii despre pandemia de COVID-19, a anunţat sâmbătă înaltul comisar delegat pentru combaterea coronavirusului Domenico Arcuri.

"Vom distribui teste regiunilor (20 de regiuni în total) în funcţie de numărul de locuitori şi de alte criterii stabilite de Institut National de Statistici (Istat)", a declarat la o conferinţă de presă, Domenico Arcuri.

Pandemia de coronavirus a provocat 26.384 de morţi în Italia şi în total 195.351 cazuri de contagiere, potrivit bilanţului prezentat sâmbătă, care relevă o scădere a numărului de îmbolnăviri la 105.847, mai puţin cu 680 în ultimele 24 de ore, notează Agerpres. 

Potrivit lui Arcuri nu există în prezent niciun test fiabil 100%, iar compania care oferă aceste teste serologice prezintă o garanţie a rezultatelor de peste 95%.

Lombardia, regiunea cea mai afectată cu peste jumătate din decese - aproximativ 13.100 - înregistrate în întreaga ţară a început săptămâna aceasta testările serologice.

Aceste teste permit detectarea anticorpilor în rândul populaţiei şi eventual identificarea dacă o persoană este imunizată împotriva unei noi infecţii, deşi la ora actuală acest lucru reprezintă doar o ipoteză.

Arcuri a anunţat totodată că guvernul va fixa "un preţ maxim" pentru măştile de protecţie pe care cetăţenii vor fi nevoiţi să le poarte odată cu ridicarea măsurilor de izolare începând cu 4 mai.

El a asigurat că măştile sunt în curs de distribuire pentru adminstraţia publică, forţelor de ordine şi angajaţilor din transporturile publice şi căminelor de bătrâni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel