Coronavirus, Italia: Se închid toate magazinele, cu excepția celor din alimentație și sănătate

Dana Lascu |
Data publicării:
Giuseppe Conte, premierul Italiei. Foto: Facebook
Giuseppe Conte, premierul Italiei. Foto: Facebook

După ce de marți întreaga țară e în carantină din cauza noului coronavirus, premierul Giuseppe Conte a anunțat că și magazinele din Italia vor fi închise, mai puțin cele cu alimente, medicamente și tutun.

Premierul italian Giuseppe Conte a anunțat miercuri închiderea unităților comerciale în peninsulă, cu excepția celor din sectoarele de alimentație și sănătate, din cauza gravității situației date de noul coronavirus.

„Am făcut un pact cu conștiința mea: sănătatea italienilor e pe primul loc. Acum doar câteva zile v-am rugat să vă schimbați stilul de viață, să rămâneți acasă. Am fost conștient că a fost un prim pas și că nu era ultimul. Este timpul să mergem cu un pas mai departe", și-a început discursul premierul Giuseppe Conte, citat de Corriere della sera

„Închidem toate magazinele, barurile, pub-urile și restaurantele", a declarat premieurl italian. „Livrarea produselor la domiciliu este permisă. Efectul efortului pe care-l va face întreaga națiune va fi vizibil în 14 zile", a subliniat Giuseppe Conte, într-un mesaj transmis de toate posturile TV din Peninsulă.

El a adăugat: „În scurt timp voi numi și un comisar extraordinar, cu puteri derogante ample, care va putea îmbunătăți producția de bunuri necesare.

„Comisarul (Domenico Arcuri, directorul Invitalia, n.r.) va coordona, împreună cu Dr. Borrelli, și cu structura Protecției Civile, căreia îi mulțumesc".

„Dacă cu toții respectăm aceste reguli, vom ieși rapid din această urgență, țara are nevoie de responsabilitatea fiecăruia dintre noi. Facem parte din aceeași comunitate: fiecare beneficiază de sacrificiile sale și ale altora. Suntem o comunitate de indivizi. Să rămânem departe astăzi pentru a ne putea îmbrățișa peste două săptămâni. Împreună vom reuși", a concluzionat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel