Coronavirus: nou val de îmbolnăviri, așteptat la toamnă

Angela Sabău |
Data publicării:
COVID-19, infecție
COVID-19, infecție

Un nou val de infectări cu noul coronavirus mai este așteptat la toamnă, după cum spun specialiștii. 

Un nou val de infecții cu coronavirus s-ar putea să apară în toamnă, spun specialiștii, cu toate că încă nu s-a încheiat pandemia prin care trece omenirea în prezent. Alexandru Rafila, președintele Societății de Microbiologie, a spus la Realitatea Plus că acest lucru nu este exclus. El pune un accent deosebit pe comprotmantul tuturor și pe respectarea măsurilor de igienă și de distanțare socială. „Posibil ca acest virus să aibă un nou val de îmbolnăviri din toamnă, dar dacă noi considerm această perioadă ca o perioadă de exercițiu, în care exersăm un comportament cu intracțiuni mai puține, începem să nu mai frecventăm locuri aglomerate, ne formăm un anumit tip de comportament, alături de măsurile igienice pe care le-am tot discutat, să utilizăm apa și săpunul sau un antiseptic pentru mâini, să avem grijă atunci când strănutăm sau să purtăm o mască atunci când suntem răciți, e foarte bine să fie așa și dacă am avea acest tip de comportament tot timpul, creșerea aceea sezoneiră la care se așteptă toată lumea în timpul sezonului mai rece va exista, dar va fi mult mai discretă și va fi acceptabil. Mai mult, și gripa probabil că va fi prevenită prin acest tip de comportament, mai ales dacă va fi dublată și de vaccinarea specifică”, a precizat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel