Coronavirus: O femeie a băgat bancnotele la microunde ca să le dezinfecteze

Dana Lascu |
Data publicării:
Bancnotele arse i-au fost schimbate la o bancă. Foto: Sina Finance
Bancnotele arse i-au fost schimbate la o bancă. Foto: Sina Finance

Conform presei chineze, o femeie a ars echivalentul a 350 de euro după ce a introdus banii într-un cuptor cu microunde pentru a-i „dezinfecta”, speriată fiind că au pe ei coronavirus.

Deoarece multe persoane din China încă folosesc bani, doamna Li, chinezoaica în cauză, era îngrijorată de faptul că bancnotele - mai exact peste 3.000 de yuani renminbi - au trecut din mână în mână și au fost atinse inclusiv de persoane infectate cu Covid-19. Dar după mai puțin de un minut în cuptorul cu microunde, bancnotele au început, evident, să ardă și s-au înnegrit.

Panicată, doamna Li a luat notele aproape carbonizate și le-a dus la o sucursală din China CITIC Bank, notează publicația chineză Sina Finance.
După ce a examinat cu atenție și autentificat notele fragile, o funcționară de la bancă i-a restituit bătrânei un total de 3.125 RMB.

Un purtător de cuvânt al China CITIC Bank a asigurat publicul tot numerarul extras din sucursalele sale sunt „bani curați", deoarece băncile trebuie să respecte măsurile instituite de Banca Populară Chineză în februarie, care le impune să dezinfecteze toate bancnotele și monedele.

Banii din „zonele cheie de prevenire și control al epidemiilor" (adică din zonele de carantină) sunt tratați cu lumină ultravioletă sau la temperaturi ridicate pentru a fi dezinfectați, apoi sunt păstrați între 7 și 14 zile înainte de a fi lansați din nou pe piață, a explicat oficialul pentru Sina Finance.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel