Coronavirus, șoferi de ambulanță arestați c-ar fi distribuit zvonuri false despre contaminare

Adisa Codruț |
Data publicării:
Coronavirus
Coronavirus

Doi șoferi de ambulanță din Kazahstan au fost arestați deoarece ar fi răspândit zvonuri false privind o contaminare cu coronavirusul din China.

Coronavirus, șoferi. Doi şoferi de ambulanţă din Kazahstan au fost arestaţi pentru răspândirea de zvonuri false privind o contaminare cu coronavirusul chinez în această ţară din Asia Centrală, învecinată cu China, a declarat joi poliţia locală. Cei doi sunt suspectaţi de "răspândirea de informaţii false" despre coronavirus, a precizat Sergei Neznayev, purtătorul de cuvânt al poliţiei din cel mai mare oraş al ţării, Almaty.

"Au auzit ceva undeva şi au început să răspândească informaţii", prin serviciul de mesagerie WhatsApp, a precizat Neznayev pentru AFP, adăugând că zvonurile au fost "verificate şi respinse". În Kazahstan, diseminarea informaţiilor false este pedepsită cu până la un an de închisoare. Această fostă republică sovietică se numără printre ţările care au luat măsuri împotriva turiştilor chinezi, în timp ce noul coronavirus a continuat să se răspândească de la apariţia sa în decembrie în oraşul chinez Wuhan.

Miercuri, autorităţile au ordonat închiderea legăturilor de autobuz, avion şi tren cu China şi încetarea eliberării de vize pentru cetăţenii acestei ţări. Până în prezent nu a fost raportat niciun caz de infectare cu coronavirus în Kazahstan, însă zvonurile pe această temă circulă intens în ţările din Asia Centrală, dependente economic de China. În Tadjikistan, compania aeriană Somon Air a negat zvonurile potrivit cărora un pasager a murit pe unul dintre zborurile sale după ce a contractat virusul. În China continentală, epidemia de pneumonie virală s-a soldat până în prezent 170 de morţi şi peste 7.700 de persoane infectate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel