Coronavirus: orare speciale pentru vârstnici la supermarketuri din Anglia

Adisa Codruț / 23 Martie 2020 / 15:42

Mai multe lanțuri de supermarketuri din Marea Britanie au introdus o serie de măsuri pentru ca alimentele și produsele vândute de ei să ajungă la cât mai mulți.

Coornavirus, vârstnici. Pandemia de coronavirus a determinat reprezentanții marilor lanțuri de supermarketuri din Anglia să adopte o serie de măsuri. Printre acestea: raționarea vânzării anumitor produse și crearea unui anume interval orar pentru ca vârstnicii, lucrătorii în domeniul asistenței sociale și în sănătate să-și cumpere alimente, scrie The Independent.

Uun exemplu dat de publicația britanică este: filiala unui supermarket britanic din Belfast își deschide porțile în exclusivitate persoanelor în vârstă în fiecare dimineață, între orele 8 și 9 dimineața, astfel încât să își poată face cumpărăturile. Exemplul respectivului lanț de supermarketuri a fost urmat de altele două în alte orașe.

"Vom pune deoparte prima oră în fiecare supermarket, joi, 19 martie, pentru clienții vârstnici și vulnerabili. (...) Vom ajuta, de asemenea, clienții vârstnici și vulnerabili să acceseze alimente online. De luni 23 martie, clienții noștri online care au peste 70 de ani sau au un handicap vor avea acces prioritar la sloturile de livrare online", a declarat Mike Coupe, CEO unui lanț cunoscut de supermarketuri din Anglia.

Ulterior, același lanț de supermarketuri a anunțat că extinde ora de cumpărături dedicate vârstnicilor, de la 8:00 la 9:00 în zilele de luni, miercuri și vineri, dar include și angajații din sistemul națiuonal de sănătate și lucrătorii de asistență socială, pe lângă clienții în vârstă și vulnerabili.

În ce privește măsurile luate, supermakerturile au raționat alimentele esențiale și obiectele de uz casnic, au îndemnat publicului să nu facă depozite acasă asigurându-și clienții că vor fi alimente și produse necesare. O altă măsură este practicarea distanțării sociale.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy