Coronavirus - Pasagerii şi echipajul navei World Dream au debarcat în Hong Kong, după terminarea testelor medicale

Teste coronavirus       FOTO: printscreen Agenția Chineză Xinhua
Teste coronavirus FOTO: printscreen Agenția Chineză Xinhua


Cele peste 3.600 de persoane aflate la bordul navei de croazieră World Dream, imobilizată de miercuri în portul Hong Kong de teama că printre acestea s-ar putea regăsi purtători ai noului coronavirus, au primit duminică permisiunea de a debarca, după ce probele medicale nu au confirmat vreun caz de infectare în rândul lor.

Nava, căreia iniţial i s-a refuzat acostarea în portul Kaohsiung din sudul Taiwanului, a fost plasată în carantină după ce s-a aflat că opt pasageri chinezi care au călătorit cu această ambarcaţiune într-o croazieră anterioară au fost între timp diagnosticaţi cu noul coronavirus. Prin urmare, a existat temerea că aceştia ar fi putut infecta echipajul navei, care ulterior ar fi putut răspândi la rândul său virusul printre celelalte persoane aflate la bord. Compania care deţine nava, Dream Cruises, a anunţat că suspendă activitatea acesteia, notează Agerpres.

Însă o altă navă de croazieră, Diamond Princess, este în continuare în carantină în portul japonez Yokohama, după ce printre persoanele aflate la bord au fost confirmate 70 de cazuri de infectare. La bordul acestei nave se află şi 17 români, dintre care doi sunt turişti, iar 15 membri ai echipajului.

Până în prezent noul coronavirus a ucis în China 811 persoane şi au fost diagnosticate peste 37.000 de cazuri, din care circa 330 în afara Chinei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel