Coronavirus: persoane infectate care nu au călătorit și nu au intrat în contact cu călători

Adisa Codruț |
Data publicării:
Coronavirus, România
Coronavirus, România

Bulgaria anunță primele cazuri de infectare cu coronavirus la persoane care nu au ieșit din țară și nu au intrat în contact cu persoane care au călătorit.

Primele două cazuri de coronavirus au fost detectate în Bulgaria la un bărbat de 27 de ani şi la o femeie de 75 de ani care nu călătoriseră în străinătate, a anunţat sâmbătă directorul centrului de boli infecţioase Todor Kantardjiev.

„Astăzi (sâmbătă), doi pacienţi (...) au fost testaţi pozitiv cu coronavirus”, a declarat el într-o conferinţă de presă difuzată sâmbătă seara la radio şi televiziune, notează agerpres.ro. Tânărul locuieşte în Plevna (nord), iar femeia în Gabrovo (centru). Şi persoanele cu care au intrat în contact au fost testate, a adăugat Kantardjiev.

Cei doi pacienţi „nu au profilul tipic: nu au fost în străinătate şi nu au intrat în contact cu persoane care efectuaseră călătorii”, a precizat profesorul Venţeslav Mutaftciski, şeful unităţii naţionale de prevenire a coronavirusului. „Prin urmare, nu cunoaştem pacientul zero”, a explicat el. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel