Coronavirus: Regatul Unit intră în izolare națională

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Izolare
Izolare

Regatul Unit intră în izolare la domiciliu petru cel puțin trei săptămâni, după cum a anunțat astăzi premierul britanic.

Premierul britanic, Boris Johnson, a decretat luni izolarea la domiciliu a populaţiei din Regatul Unit pentru cel puţin trei săptămâni cu scopul de a opri răspândirea pandemiei noului coronavirus care a făcut mai mult de 300 de morţi în ţară, arată surse citate de agerpres.ro. În cadrul acestei măsuri care se aplică imediat de luni seară, britanicii vor fi autorizaţi să-şi părăsească locuinţa doar în cazuri foarte limitate cum ar fi pentru a merge la cumpărături, la locul de muncă, pentru a primi îngrijiri medicale sau a face exerciţii în aer liber o singură dată pe zi, a precizat şeful guvernului conservator într-un discurs adresat naţiunii.

Adunările cu mai mult de două persoane sunt interzise, iar magazinele care nu vând produse de primă necesitate, precum şi lăcaşurile de cult vor fi închise publicului. Poliţia va avea misiunea de a pune în aplicare aceste dispoziţii şi îi va putea sancţiona cu amenzi pe contravenienţi.
Guvernul lui Boris Johnson şi-a înăsprit treptat măsurile săptămâna trecută, cerând publicului să evite întâlnirile neesenţiale, închizând şcolile, apoi barurile, restaurantele, sălile de cinema şi pe cele de gimnastică.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel