Coronavirus: Reguli pentru ECHIPELE DE INTERVENȚIE. Ce procedezi

Dana Lascu |
Data publicării:
Dezinfectant FOTO: pexels.com
Dezinfectant FOTO: pexels.com

România, coronavirus: Reguli schimbate pentru echipele de intervenție la apă, canal, gaze, electricitate, internet/cablu/telefonie fixă, în relație cu persoane aflate în autoizolare.

Între Recomandările emise de Grupul de Analiză se găsesc și procedurile pe care trebuie să le îndeplinească de acum încolo echipele de intervenție la apă, canal, gaze, electricitate, internet/cablu/telefonie fixă în relație cu persoane aflate în autoizolare

Persoane aflate în autoizolare:

- Persoane sănătoase sosite din zonele galbene declarate afectate, persoane despre care se presupune că au avut un contact cu un caz confirmat necunoscut,

- Persoane sănătoase care au fost depistați în cursul anchetei epidemiologice și despre care se știe că au avut contact apropiat cu un caz confirmat cunoscut,

Recomandări pentru membrii echipei de intervenție:

- Persoanele aflate în izolare (autoizolare) la domiciliu, la momentul intervenției, sunt persoane asimptomatice, cu un potențial scăzut de pericol de transmitere a bolii și cu un potențial redus de generare de aerosoli infectanți, mai ales dacă au și o masca de protecție):

- Înainte de intrarea în locuință să solicite persoanei autoizolate să poarte mască de protecție;

- În timpul efectuării lucrărilor necesare să solicite persoanei autoizolate să stea în altă cameră sau la o distanță mai mare de 2 m;

- Membrii echipelor de intervenție vor purta un echipament minim de protecție constând în: măşti, ochelari de protecție, mănuşi.

- Membrii echipelor de intervenție vor fi dotați cu dezinfectant pentru mâini (în special pe bază de clor sau alcool), pe care îl vor folosi înainte și după finalizarea intervenției, precum și după orice manevră care prezintă un risc de contaminare mai ales dacă această manevră a fost efecutuată fără mănuși (atingerea unor suprafețe posibil contaminate de către persoanele autoizolate).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel