Urmărește dezbaterea live

Coronavirus: SUA și Franța își vor evacua cetățenii din Wuhan

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Wuhan închide transportul public în urma focarului de coronavirus
Wuhan închide transportul public în urma focarului de coronavirus

SUA a anunțat că duminică, 26 ianuarie, își va evacua cetățenii și diplomații americani din orașul chinez Wuhan. O măsură similară a adoptat și Franța.

Coronavirus, SUA, cetățeni. Statele Unite organizează un zbor charter duminică pentru a aduce înapoi în ţară cetăţenii şi diplomaţii americani din oraşul chinez Wuhan, epicentrul epidemiei cu noul coronavirus. Avionul, cu aproximativ 230 de persoane, va transporta diplomaţi de la consulatul SUA, precum şi cetăţeni americani şi familiile lor, potrivit Wall Street Journal care citează o persoană familiară cu operaţiunea, conform Agerpres.

Washingtonul a primit aprobarea operaţiunii din partea Ministerului de Externe chinez şi altor agenţii guvernamentale în urma unor negocieri în ultimele zile. De asemenea, Statele Unite intenţionează să închidă temporar consulatul lor din Wuhan.

Şi Franţa va lua măsuri similare, anunţă sâmbătă ziarul South China Morning Post. Publicaţia citează un e-mail trimis de consulatul francez, conform căruia consulatul general, în colaborare cu autorităţile locale, intenţionează să organizeze un serviciu de autobuze pentru a permite cetăţenilor francezi (...) să se deplaseze de la Wuhan la Changsha, împreună cu membrii de familie chinezi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel