Coronavirus. Testare masivă în București, începând cu persoanele peste 65 de ani

Adisa Codruț / 25 Martie 2020 / 22:02
Teste Covid-19
Teste Covid-19


Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, spune că testarea în masă a bucureștenilor ar putea începe în câteva zile.

"Zilele acestea, am discutat cu domnul profesor Streinu - Cercel despre ce am mai putea face, având în vedere faptul că Bucureştiul este cea mai mare aglomerare urbană şi aici există un pericol mare de răspândire rapidă şi în masă a coronavirusului. Domnul profesor a pregătit o strategie pe care să o aplicăm, în câteva zile, la nivelul Municipiului Bucureşti.

Primăria Capitalei, prin Compania de Management al Traficului București, a adus, astăzi, cu titlu gratuit, la Spitalul de Boli Infecţioase "Matei Balş", 12 maşini ecologice. Va fi prima flotă folosită astfel încât medici epidemiologi, virusologi, de boli contagioase, infecţionişti, sub îndrumarea profesorului Streinu - Cercel, să meargă la bucureşteni pentru a realiza aceste teste de coronavirus", a declarat Gabriela Firea, la Antena 3.

"Prin primăriile de sector, prin preşedinţii de asociaţii de proprietari am transmis deja acest mesaj şi dorim să aflăm exact care sunt persoanele care au depăşit 65 de ani, cu adresa acestora şi unde locuiesc aceste persoane. (...) Primul grup vulnerabil - categoria de persoane peste 65 de ani. Un alt grup vulnerabil este constituit din persoanele cu afecţiuni cronice", a mai spus Firea.

Citește în continuare pe DC NEWS.

 
Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy