Coronavirus, Tudor Ciuhodaru cere din nou testarea rapidă a populației. 10 avantaje

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Probe de sânge
Probe de sânge

Medicul Tudor Ciuhodaru solicită trei măsuri printre care și testarea rapidă a populației. El a expus și avantajele solicitărilor sale.

Coronavirus, Tudor Ciuhodaru. Medicul Tudor Ciuhodaru susține, într-o postare pe Facebook, că ”noile teste serologice rapide pot face diferența” și reia o idee mai veche: testarea imediată a populației. 

#Testați, testați, testați.( Și izolați!). Niciun suspect nu va scapa nedetectat iar prețul e infim. Soluția sănătoasă e la un avion distanță. Propun ca acest proiect să demareze rapid la Iași și să-i ajutăm toți colegii mei din spitalul din Suceava. Domnilor guvernanți, România, la fel ca și alte state europene, are noile teste serologice rapide. Trimiteți milionul de teste rapide pe care l-ați comandat prin UNIFARM și cele 50000 de serologice pe care le aveați pe stoc pe 14 martie (declarațiile ministrului în parlament) să le folosim la Iași și la Suceava. Spania a cerut ieri NATO 500.000. Ce mai așteptați? Eu zic că se poate!”, notează Ciuhodaru.

În opinia sa este nevoie de 3 măsuri clare: ”protecția celor ce asigură acum funcțiile vitale ale României (personal medical, polițiști, jamdarmi, salubritate, transport, vamăm aeroport, hipermarket/magazine)”, ”testarea rapidă în masă (toți cei expuși/suspecți- începând cu personalul medical)” și ”carantină strictă”.

Tudor Ciuhodaru a evidențiat avantajele celor trei măsuri:

”Sunt 10 avantaje evidente (poate văd și alții!!!)

!!! Pot fi făcute în România 1000000 pe zi (nu doar cel mult câteva sute ca la PCR cu multe fals negative), nimeni nu va scăpa nedectat - până în aprilie avem evidența exactă și golim și carantinele (Dacă la cei din carantină apar IgG mai sunt ținuți 7 zile și scoși din carantină, sunt vindecați și nu mai transmit virusul)
1. Ușor de efectuat (ca un test de sarcină).
2. E nevoie doar de o picătură de sânge (recoltată din deget ca la glicemie).
3. Rapid – durează doar 15 minute
4. Ușor de interpretat (vizual, intuitiv).
5. Se pot utiliza oriunde (!!!nu trebuie marele centru /spital privat)- spitale, vămi (! Atenție la șoferii pe coridorul verde), aeroporturi, gări, salvare, SMURD, prespital, în triaje, UPU, medici de familie, ! clinici mobile) în toate orașele și comunele din țară.
6. Nu presupune aparate speciale sau personal specializat (poți instrui studenți, rezidenți, polițiști, jandarmi, administrația locală, personal din hipermarket)
7. Niciun suspect nu va scapa nedetectat. Orice suspect face testul azi, peste 10-12 zile și peste 21 de zile și nimeni nu va scăpa nedetectat. Nimic nu e mai simplu ca asta! La PCR
8. Poți lua imediat măsuri stricte (pe principiul testatează-izolează) pe care îi responsabilizezi și îi duci în carantină strictă în spital) înainte ca focarele să devină prea mari.
9. (!) Precizează și stadiul bolii (acut sau vindecat) sau recrudescența.
10. E ieftin și fiabil. La PCR trebuie 3 detectări făcute, 2 din spută și 1 din fecale, poti să nu nimerești bine perioada sau ai mari erori la recoltare (din nas, gât) Durează 24 de ore, presupene personal specializat și spitale, e scump și necesită aparate speciale”.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel