Coronavirusul, detectat pe mânerul unei uși din casa unui chinez

Adisa Codruț / 03 feb 2020 / 13:33
Mâner de ușă  FOTO: pixabay
Mâner de ușă FOTO: pixabay

Cercetători chinezi au descoperit în urma unor analize de laborator noul coronavirus pe mânerul unei uși din casa unui pacient diagnosticat cu boala. 

Coronavirus, mâner. Cercetători din Guangzhou, sudul Chinei, au detectat acid nucleic al noului coronavirus (2019-nCoV) pe mânerul unei uși din casa unui pacient diagnosticat cu boala, declară un oficial pentru Centrul de Control și Prevenire a Bolilor din Guangzhou, potrivit news.cgtn.ro.

Directorul adjunct al acestui centru, Zhang Zhoubin, a afirmat că și alte obiecte sunt predispuse la contaminare și a enumerat telefoanele mobile, tastaturile și mânerele de la instalațiile sanitare din baie. Odată cu creșterea cazurilor confirmate și suspectate la Guangzhou, laboratorul Centrului din Guangzhou a primit peste 600 de probe biologice pe zi și că trebuie să ceară ajutor de la organizațiile de testare și laboratoarele din spital dacă numărul de probe continuă să crească. Pe lângă eșantioanele biologice de la pacienți confirmați și suspectați, centrul testează condițiile de viață ale pacienților confirmați, pe baza investigațiilor epidemiologice. Vor testa mânere de uși, telefoane mobile, tastaturi ale pacienților.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy