Coronavirus: sportivii chinezi se antrenează peste hotare

Adisa Codruț |
Data publicării:
Sport
Sport

Sute de sportivi de origine chineză își fac antrenamentele peste hotare ca să se protejeze de noul coronavirus.

Coronavirus, sportivi. Sute de sportivi chinezi se antrenează în ţara lor sau peste hotare, în condiţii de securitate strictă, pentru a se proteja de epidemia de coronavirus, care a provocat până acum 3.611 de decese, înainte de a participa la turneele de calificare pentru Jocurile Olimpice 2020, de la Tokyo. După cum a indicat vicepreşedintele Comitetului olimpic de la Beijing, Liu Guoyong, sportivii din China "se antrenează în cantonamente cu porţile închise, în diverse oraşe naţionale sau din străinătate".

În locurile respective au fost luate măsuri "speciale" în privinţa cazării, transportului şi antrenamentului, pentru a-i proteja pe sportivi pe antrenorii acestora de virusul care a infestat peste 17.000 de persoane, conform ultimelor cifre oficiale. "Până în prezent, niciun sportiv din lotul naţional nu a raportat sau suspectat că este infectat cu virusul respectiv", a precizat Liu, adăugând că forul olimpic chinez "face tot posibilul" pentru a evita ca acest lucru să se producă. Liu Guoyong a reamintit că între lunile februarie şi aprilie sunt prevăzute să se dispute o sută de turnee de calificare olimpică în întreaga lume, potrivit Agerpres.

Comitetul olimpic chinez a asigurat că este într-un contact strâns cu Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) în privinţa participării sportivilor chinezi la competiţiile de calificare olimpică. CIO a cerut federaţiilor sportive internaţionale să furnizeze întreaga asistenţă posibilă sportivilor chinezi, care s-ar putea lovi de anumite restricţii impuse călătorilor provenind din China în ţări precum Statele Unite. Mai multe competiţii sportive, între care Jocurile naţionale de iarnă din China, Superliga de fotbal şi campionatul profesionist de baschet din această ţară au fost amânate, relocate sau anulate direct, de la debutul epidemiei. "Urmărim îndeaproape evoluţia situaţiei, pentru a decide când vor putea fi reluate evenimentele sportive", a mai spus Liu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel