Spital construit în 8 zile pentru tratarea pacienților cu coronavirus

Adisa Codruț |
Data publicării:
Primul spital din China ridicat pentru tratarea coronavirusului  sursa foto: Daily Mail
Primul spital din China ridicat pentru tratarea coronavirusului sursa foto: Daily Mail

China a finalizat construcția unui nou spital cu 1.000 de paturi pentru a tarta pacienții infectați cu coronavirus. Unitatea medicală se va deschide azi, 3 februarie.

Coronavirus, spital. Un spital din China dedicat tratării persoanelor infectate cu un nou coronavirus, construit în doar opt zile în Wuhan, epicentrul epidemiei, va primi pacienţi începând de luni, conform media naţionale. Spitalul, Huoshenshan, sau ''muntele zeului focului'', este proiectat cu 1.000 de paturi dedicate pacienţilor cu infecţii confirmate pentru a face faţă penuriei de paturi din oraş în contextul în care virusul se răspândeşte. Epidemia a provocat decesul a 361 de persoane şi a infectat peste 17.000 în China şi cel puţin 171 în străinătate. Peste 11.000 de cazuri au fost confirmate în provincia Hubei, unde se află Wuhan, a relatat luni televiziunea de stat, potrivit Agerpres.

Construcţia Huoshenshan a fost copiată de la un spital construit în Beijing în 2003, care a fost dedicat luptei împotriva Sindromului Acut Respirator Sever (SARS). Peste 7.500 de muncitori au participat la proiectul de construcţie rapidă, care a început la 25 ianuarie şi s-a încheiat în acest weekend. China construieşte un al doilea spital în Wuhan, dedicat tratării pacienţilor cu coronavirus, cu 1.600 de paturi. Leishenshan, sau ''muntele zeului tunetului'', este programat să fie finalizat la data de 5 februarie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel