Coronavirus: 36 de persoane, aduse cu avionul din Wuhan în Franța, diagnosticate pozitiv

Adisa Codruț |
Data publicării:
Aeroport
Aeroport

36 de persoane de la bordul unui zbor din Wuhan în Franța au fost diagnosticate duminică, 2 februarie, pozitiv cu noul coronavirus.

Coronavirus, Franța. Ministrul Sănătății din Franța, Agnes Buzyn, a declarat că 36 de persoane dintr-un zbor de evacuare a cetățenilor francezi din Wuhan au fost diagnosticate pozitiv cu noul coronavirus. "Aproximativ 20 de persoane care au prezentat simptome au rămas pe asfalt" pe aeroportul Istres din sudul Franței pentru a fi supuse unor teste suplimentare, le-a spus ministrul Sănătății jurnaliștilor. Acestea includeau cetățeni francezi și non-europeni. S-au făcut teste pentru a stabili dacă au avut coronavirus și rezultatele vor fi cunoscute luni. Restul de 16 cetățeni străini din acel zbor care prezintă simptome au fost readuse în țările respective. Al doilea zbor de evacuare transporta persoane de 30 de naționalități diferite, majoritatea europene. Șaizeci și cinci din cei aduși cu avionul erau francezi. Un total de 124 de evacuați non-francezi au călătorit rapid în țările de origine, potrivit unor surse militare din Istres.
Nouă belgieni și trei dintre partenerii lor, precum și 15 cetățeni olandezi și cei doi parteneri chinezi au fost izolați după ce au călătorit de la Istres pe un aeroport militar de lângă Bruxelles. Alți 60 din Mexic, Rwanda, Brazilia și Georgia au rămas pe pământ francez, a declarat Buzyn reporterilor, potrivit news.yahoo.com.

Unii dintre cei care au revenit vor fi în carantină timp de 14 zile, în timp ce alții ar avea voie să se întoarcă în țările lor de origine, dacă nu prezintă simptome ale virusului.

Ministrul francez al Sănătății a dat asigurări că sosirea mai multor persoane din Wuhan nu prezintă un risc suplimentar de contagiune a virusului. Franța și țările sale asociate G7 vor discuta despre un răspuns comun la epidemia de coronavirus, a declarat duminică ministrul sănătății din Germania. Până acum, în Franța, au fost depistate doar șase cazuri de coronavirus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel