COVID-19: 424 de cazuri noi și 28 de decese, în ultimele 24 de ore. Alte 8 decese au fost înregistrate anterior

Angela Sabău |
Data publicării:
Covid-19     Foto: Pixabay
Covid-19 Foto: Pixabay

În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 424 de cazuri noi și 28 de decese, cauzate de infecția COVID-19. De asemenea, alte 8 decese care s-au produs anterior, au fost înregistrate azi.

Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 20 decembrie 2021, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 424 de cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 36 decese dintre 8 care  anterioare. Vom detalia datele în buletinul informativ de la ora 13.00.

Numărul mic de cazuri noi plasează România în zona verde privind riscul epidemiologic, însă marea parte a Europei este, acum, în zona roșie, după ce numărul cazurilor cauzate de noua variantă Omicron a crescut foarte mult. 

Autoritățile sanitare din Marea Britanie și Irlanda de Nord au anunțat duminică încă 12.133 de cazuri de COVID-19 cu varianta Omicron confirmate prin secvențiere în ultimele 24 de ore. În total numărul cazurilor înregistrate oficial se ridică acum la 37.101. Șapte pacienți infectați cu această variantă mutantă de coronavirus au decedat. 

Grupul Științific Consultativ pentru Urgențe (SAGE) al guvernului din Marea Britanie consideră că „aproape sigur” sunt sute de mii de persoane în Regatul Unit se infectează zilnic cu această variantă și care nu sunt cuprinse în statistici, fie pentru că nu sunt testate, fie sunt testate dar nu este efectuată secvențierea genomului, Regatul Unit fiind totuși una dintre țările care desfășoară cea mai intensă activitate de secvențiere.

Numărul pacienților internați cu COVID-19 și confirmați cu varianta Omicron în urma secvențierii era, joi, de 85, acest număr reprezentând conform SAGE doar aproximativ o zecime din cel real. Tot până joi au decedat șapte pacienți infectați cu această variantă confirmată prin secvențiere.

Potrivit aceluiași grup consultativ, în lipsa unei înăspriri a restricțiilor antiepidemice „indicatorii de modelare arată un vârf de cel puțin 3.000 de internări zilnice în Anglia”. “Nu putem aștepta ca spitalizările să treacă prin tavan înainte de a face ceva, pentru că atunci va fi prea târziu”, a declarat la postul Sky News, profesorul David Spiegelhalter, membru al SAGE.

Duminică, Marea Britanie a înregistrat cu 2.000 de cazuri mai mult față de ziua precedentă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel