COVID-19: 6 județe au înregistrat creșteri ale numărului de infectări

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Pandemia COVID-19      Foto: Pixabay
Pandemia COVID-19 Foto: Pixabay

Deși toată țara este în zona verde, în șase județe s-a înregistrat creștere a ratei incidenței cazurilor de COVID-19.

Numărul infectărilor rămâne relativ mic, toate județele sunt în zona verde privind riscul epidemiologic, dar sunt șase județe în care se înregistrează creșteri ale numărului de infectări.

Dacă până acum toate județele aveau rata incidenței în scădere, rar fiind câte un județ unde se înregistra o creștere mică, acum sunt șase județe care au creștere a ratei incidenței infectărilor. Acestea sunt Buzău, Dolj, Giurgiu, Ialomița, Neamț și municipiul București.

În acest moment, județul cu cea mai mică rată de infectare este Gorj, cu 0,17 și Mehedinți, cu 0,18, urmat de Vaslui și Călărași, ambele cu 0,21 de cazuri la mia de locuitori. La popul opus, deși încă în zona verde, Arad are 1,45, Cluj 1,07 și Timis, 0,98 cazuri la mia de locuitori, în ultimele 14 zile.

Potrivit INS, media națională a infectărilor este de 0,62, plasând România în zona verde în ce privește riscul epidemiologic.

Dar autoritățile se așteaptă ca numărul de infectări să crească, din nou, și în România, după ce aproape toată Europa este în zona roșie ca risc epidemiologic, varianta Omicron fiind deja cam 40% din numărul de cazuri.

Ieri, Marea Britanie a înregistrat un număr de 91.743 de cazuri, însă numărul deceselor este de doar 44, în condițiile în care procentul de vaccinare este foarte mare. Franța a avut ieri 15.075 de cazuri și 224 de decese, Germania 21.710 cazuri și 280 de decese, Spania 26.568 și 29 de decese, Italia 16.213 cazuri cu 137 de decese, Olanda 12.154 cu 36 de decese. Israel a avu ieri 1.636 de cazuri, dar niciun deces, Suedia 3.049 de cazuri și niciun deces, Austria 1.792 de cazuri și 17 decese.

Datele despre pandemie pot fi consultate  AICI

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel