COVID-19, al doilea val în SUA, în toamnă, mai grav decât primul

Adisa Codruț |
Data publicării:
Coronavirus
Coronavirus

Un al doilea val de infectări cu COVID-19 e estimat să apară în SUA la începutul sezonului de gripă și ar putea fi mai grav decât primul.

Directorul Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din Statele Unite (CDC), Robert Redfield, a declarat, într-un interviu pentru The Washington Post, citat de Agerpres, că un al doilea val de infectări cu noul coronavirus, aşteptat să lovească Statele Unite iarna următoare, cel mai probabil la începutul sezonului de gripă, ar putea fi mai grav decât primul.

”Există posibilitatea ca ofensiva virusului pe teritoriul ţării noastre iarna viitoare să fie în realitate mai dificilă decât cea pe care tocmai am traversat-o. Vom avea epidemia de gripă şi pe cea de coronavirus concomitent", a afirmat acesta.

Robert Redfield şi alte autorităţi din domeniul sanitar au susţinut implementarea unor măsuri drastice de izolare la domiciliu şi închiderea a numeroase activităţi comerciale pe teritoriul ţării pentru a combate transmiterea virusului. În acelaşi timp, restricţiile au avut efecte negative asupra comerţului din Statele Unite, unde cel puţin 22 de milioane de persoane au rămas fără un loc de muncă în ultimele patru săptămâni. Chiar dacă restricţiile vor fi ridicate gradual, Robert Redfield a subliniat importanţa continuării practicării distanţării sociale.

În acelaşi timp, a mai spus oficialul american, autorităţile din domeniul sănătăţii publice trebuie să implementeze pe scară largă un sistem de testare pentru identificarea persoanelor infectate şi identificarea interacţiunilor apropiate ale acestora prin localizarea persoanelor cu care au intrat în contact. Până în prezent, în Statele Unite, aproape 810.000 de persoane au fost testate pozitiv cu noul coronavirus, în această ţară înregistrându-se peste 45.000 de decese.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel