COVID-19 - BILANȚ 05 decembrie: Sub 1.000 de noi infectări și 73 de decese

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Covid-19     Foto: Pixabay
Covid-19 Foto: Pixabay

Pentru prima dată, de la debutul valului patru, numărul noilor cazuri de infectări a scăzut sub 1.000, în 24 de ore.

Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 5 decembrie 2021, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 916 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 78 de decese dintre care 5 anterioare. Vom detalia datele în buletinul informativ de la ora 13.00.

Este pentru prima dată din septembrie încoace, de la debutul valului patru al pandemiei, când numărul noilor cazuri de infectări scade sub 1.000 în 24 de ore. Rămâne de văzut pentru cât timp, având în vedere că noua variantă a virusului, despre care se spune că este mult ma contagioasă, a fost identificată în România. 

Prima pacientă din România confirmată cu varianta Omicron după repatrierea din Africa de Sud spune că nu are simptome și este vaccinată. Femeia spune că are simptome doar ca și la o răceală obișnuită, ușoară, cu nas înfundat și puțină răgușeală. Ea este unul dintre cele două cazuri, primele infectate cu noua variantă, după călătoria în Africa de Sud, confirmate de rezultatul primelor secvențieri realizate la Institutul „Cantacuzino”. 

Fiul ei, care a călătorit cu ea în Africa de Sud, este negativ până în prezent. 

Se mai așteaptă rezultatul celui de-al treilea test, al unui tânăr care a călătorit cu echipa de rugby CSM Baia Mare în Africa de Sud.

Varianta Omicron a virusului care cauzează COVID-19 ar putea fi mult mai contagioasă, dar primele indicii arată că este posibil să fie mai blândă decât cele de până acum. Acestea sunt primele indicii, după ce numărul cazurilor de COVID a crescut de aproape patru ori în patru zile, în Africa de Sud. Astfel, vineri, autoritățile sud-africane au anunțat 16.055 de noi cazuri, după ce marți, numărul raportat a fost 4.373. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel