Covid-19, boala care naște alte boli! Poți face DIABET la o lună după ce te-ai infectat

Diabet     FOTO pexels
Diabet FOTO pexels

Unele dovezi sugerează că virusul COVID-19 poate declanșa o boală incurabilă la unii pacienți vindecați. 

Diabetul ar putea fi un simptom pe tot parcursul vieții al coronavirusului, avertizează oamenii de știință după luni de cercetări.

Medicii din epicentrele Covid-19, inclusiv Wuhan și Italia, au prezentat, în noiembrie 2020, o legătură între virus și noile cazuri de diabet la începutul pandemiei.

Dintre pacienții cu coronavirus studiați care s-au îmbolnăvit grav, 14,4% au dezvoltat diabet, relatează The Times.

Un student de 18 ani din Germania a fost diagnosticat cu diabet la o lună după ce a fost infectat cu Covid-19, în ciuda faptului că este asimptomatic.

Medicul său a sugerat că apariția bruscă a diabetului ar putea fi legată de infecția studentului, potrivit revistei Nature.

O explicație alternativă sugerată de medici este că un steroid care a fost utilizat în mod obișnuit pentru tratarea cazurilor severe de coronavirus poate declanșa un nivel crescut de zahăr în sânge.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel