COVID-19, cancer, gripa spaniolă: pe toate le-a învins. Povestea femeii de 101 ani

Adisa Codruț |
Data publicării:
Vârstnica de 101 ani   Foto: Daily Mail/Instagram
Vârstnica de 101 ani Foto: Daily Mail/Instagram

O femeie de 101 ani a învins COVID-19, cancerul și gripa spaniolă. Familia bătrânei a declarat că bunica lor are un ”ADN supraomenesc”.

Angelina Friedman are 101 ani, o vârstă cu care se poate mândri, mai ales că a învins de-a lungul vieţii sale gripa spaniolă, cancerul şi, recent, COVID-19, o maladie respiratorie cauzată de un tip nou de coronavirus, care a făcut mii de morţi la New York, mai ales în rândul persoanelor vârstnice. Bătrâna locuieşte într-un cămin de bătrâni din nordul statului New York - astfel de centre au fost puternic afectate de pandemie -, a fost diagnosticată cu COVID-19 în luna martie, dar a reuşit să învingă boala, la fel cum a făcut cu gripa spaniolă în secolul trecut şi cu cancerul, potrivit Agerpres.

Familia acesteia spune că bătrâna a supravieţuit deoarece are "un ADN supraomenesc". "Mama mea este o supravieţuitoare", a spus fiica ei, Joanne Merola, care a amintit că Angelina a supravieţuit "unor avorturi, hemoragii interne şi cancerului". Fiică de imigranţi italieni, Angelina Friedman s-a născut în 1918 la bordul unei nave ce se îndrepta spre Statele Unite, într-un moment în care gripa spaniolă făcea ravagii, la fel cum se întâmplă în prezent cu noul coronavirus, dar a scăpat teafără. Mama ei a murit la naştere, iar ea şi cei doi fraţi ai ei au rămas în grija tatălui, în cartierul Brooklyn. Angelina a fost căsătorită, iar un moment dat atât ea cât şi soţul ei au fost diagnosticaţi cu cancer. "Ea a supravieţuit, el nu", a povestit fiica ei.

Pe 21 martie, bătrâna a fost dusă la spital pentru o procedură medicală de rutină, însă atunci când medicii i-au făcut testul pentru noul coronavirus, rezultatul a ieşit pozitiv. După o săptămână petrecută în spital, a fost retrimisă la căminul de bătrâni, unde a stat în izolare până în data de 20 aprilie, când testul a fost repetat, iar rezultatul a fost negativ. Conform sursei citate, primul lucru pe care l-a cerut Angelina Friedman după aceea au fost fire pentru împletit, a spus fiica ei, care în tot acest timp nu şi-a putut vizita mama. Însă ea i-a trimis mesaje de încurajare mamei sale: "Mergi înainte mamă, vei supravieţui nouă tuturor".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel