COVID-19: Capacitatea de tratare a pacienților, atinsă în proporție de 90% în Arad

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Tratament spital
Tratament spital

Capacitatea de tratare a pacienților cu COVID-19 a fost atinsă în proporție de 90%, în Arad. Totuși, autoritățile nu cred că se va ajunge la utilizarea spitalului de campanie amenajat în acest scop.

Aproximativ 90% din capacitatea de tratare în spitalele din Arad a pacienţilor confirmaţi cu COVID-19 a fost atinsă, a afirmat, miercuri, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Arad, Iustin Cionca. Acesta nu crede totuşi că se va apela la spitalul de campanie amenajat la marginea municipiului, citează agerpres.ro. Iustin Cionca a declarat, într-o conferinţă de presă comună cu directorul Direcţiei de Sănătate Publică, Horea Timiş, că această capacitate se referă nu doar la paturile şi echipamentele disponibile în cele trei spitale care tratează cazurile COVID-19, ci este corelată cu resursele umane disponibile.

„Problema noastră nu stă în echipare, ci în resursele umane. Degeaba cumpărăm 100 de ventilatoare dacă nu avem specialişti ATI suficienţi”, a declarat Cionca. El a mai spus că mai există 65 de paturi libere la Spitalul Orăşenesc Ineu, iar la Arad 20 de locuri, „dar aceste date sunt în dinamică”.

Preşedintele CJ Arad nu crede însă că se va ajunge să fie internarea pacienţilor în spitalul de campanie amenajat în EXPO Arad, sala expoziţională a Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură, unde există 240 de paturi pregătite.
Până miercuri au fost efectuate 5.234 de teste în judeţ, iar 581 au fost confirmate pozitiv, în timp ce 54 de bolnavi au decedat. 118 cadre medicale au fost confrmate cu noul coronavirus. În prezent mai sunt internate 12, iar 44 sunt în autoizolare la domiciliu după externare. Alte 44 de cadre medicale au revenit la muncă după ce s-au vindecat. Un singur deces a fost confirmat în rândul personalului, o infirmieră care suferea de diabet zaharat şi obezitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel