COVID-19: Cât ar putea dura imunitatea după ce ai trecut prin boală. Noi studii

Angela Sabău |
Data publicării:
Coronavirus
Coronavirus

Noi studii au cercetat cât de mult ar putea dura imunitatea dobândită a pacienților care au trecut prin boala COVID-19.

Un studiu publicat recent de National Cancer Institute (NCI) arată că persoanele care au trecut prin infecția COVID-19 par a avea o imunitate cel puțin de câteva luni împotriva bolii. Această constatare poate explica de ce reinfecția pare a fi relativ rară și ar putea avea implicații importante asupra sănătății publice, inclusiv decizii privind întoarcerea la locurile de muncă fizice, frecventarea școlii, prioritizarea distribuției vaccinurilor și alte activități.
Pentru studiu, cercetătorii de la NCI, care fac parte din Institutul Național de Sănătate, au colaborat cu două companii de analiză a datelor din domeniul sănătății (HealthVerity și Aetion, Inc.) și cu cinci laboratoare comerciale. Constatările au fost publicate pe 24 februarie în JAMA Internal Medicine.
„Deși cercetarea cancerului și îngrijirea cancerului rămân principalul obiectiv al activității NCI, am fost dornici să ne oferim expertiza în științe serologice pentru a ajuta la abordarea pandemiei globale COVID-19, la cererea Congresului”, a declarat directorul NCI Norman E., care a fost unul dintre coautorii studiului. „Sperăm că aceste rezultate, în combinație cu cele ale altor studii, vor informa viitoarele eforturi de sănătate publică și vor ajuta la stabilirea politicii. Datele din acest studiu sugerează că persoanele care au un rezultat pozitiv în urma unui test comercial de anticorpi par să aibă imunitate substanțială la SARS-CoV-2, ceea ce înseamnă că ar putea fi expuse unui risc mai mic de infecție viitoare”, a spus Lynne Penberthy, director asociat al programului de cercetare a supravegherii NCI, care a condus studiul. Sunt necesare cercetări suplimentare pentru a înțelege cât durează această protecție, care poate avea o protecție limitată și modul în care caracteristicile pacientului, cum ar fi condițiile comorbide, pot afecta protecția. Cu toate acestea, suntem încurajați de această constatare timpurie.

Testele anticorpilor - cunoscute și sub numele de teste serologice - detectează anticorpii serici, care sunt proteine ​​ale sistemului imunitar produse ca răspuns la o anumită substanță străină sau agent infecțios, cum ar fi SARS-CoV-2.
Lucrând cu HealthVerity și Aetion, NCI a agregat și analizat informații despre pacienți colectate din mai multe surse, inclusiv cinci laboratoare comerciale (inclusiv Quest Diagnostics și Labcorp), dosare medicale electronice și asigurători privați. 
Cercetătorii au obținut rezultatele testelor de anticorpi pentru mai mult de 3 milioane de persoane care au avut un test de anticorpi SARS-CoV-2 în perioada 1 ianuarie - 23 august 2020. Acest lucru a reprezentat mai mult de 50% din testele comerciale de anticorpi SARS-CoV-2 desfășurate în Statele Unite în acea perioadă. Aproape 12% dintre aceste teste au fost anticorpi pozitivi; majoritatea testelor rămase au fost negative și mai puțin de 1% au fost neconcludente.
Aproximativ 11% dintre indivizii seropozitivi și 9,5% dintre indivizii seronegativi au primit ulterior un test de amplificare a acidului nucleic (NAAT) - uneori denumit test PCR - pentru SARS-CoV-2. Echipa de cercetare a analizat ce fracțiune de persoane din fiecare grup a avut ulterior un rezultat NAAT pozitiv, care poate indica o nouă infecție. Echipa de studiu a analizat rezultatele NAAT la mai multe intervale: 0-30 de zile, 31-60 de zile, 61-90 de zile și> 90 de zile, deoarece unele persoane care s-au recuperat de la o infecție cu SARS-CoV-2 pot încă elimina  material viral (ARN) ) timp de până la trei luni (deși probabil nu rămân infecțioase pe parcursul întregii perioade).
Echipa a constatat că, în timpul fiecărui interval, între 3% și 4% dintre persoanele seronegative au avut un test NAAT pozitiv. Dar printre cei care inițial fuseseră seropozitivi, rata pozitivității testului NAAT a scăzut în timp. Când cercetătorii au analizat rezultatele testului la 90 sau mai multe zile după testul inițial de anticorpi (când este posibil ca orice coronavirus detectat de NAAT să reflecte o nouă infecție, mai degrabă decât virusul continuu care se elimină din infecția inițială), doar aproximativ 0,3% dintre cei care au fost seropozitivul a avut un rezultat NAAT pozitiv - aproximativ o zecime din rata celor care fuseseră seronegativi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel