COVID-19: ce șanse sunt să dispară odată cu încălzirea vremii

Angela Sabău |
Data publicării:
Ochelari de soare     FOTO: pexels.com
Ochelari de soare FOTO: pexels.com

Specialiștii în sănătate analizează posibilitatea ca virusul Covid-19 să dispară odată cu încălzirea vremii. Deși nu există dovezi în acest sens, ei nu exclud această posibilitate.

Există unele păreri care arată că epidemia de COVID-19 va „dispărea” în luna aprilie, când temperatura din majoritatea ţărilor şi regiunilor afectate de coronavirus va creşte. Totuși, Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), precum și unii specialişti, consideră că este prea curând să se poată afirma acest lucru cu certitudine.

Deşi este cunoscut faptul că unele virusuri sunt sezoniere, nu este clar dacă noul coronavirus se va comporta la fel, notează agerpes.ro. Epidemiologii au avertizat deja cu privire la posibilitatea ca încălzirea vremii să nu oprească epidemia. „Nu ştim dacă acest virus va fi sezonier, pentru că nu am avut experienţe anterioare cu acest virus”, a declarat epidemiologul american Stephen Morse de la Universitatea Columbia într-un articol publicat pe FactCheck.org la jumătatea lunii februarie. „Este posibil să fie sezonier, însă este încă prea devreme să spunem acest lucru”, a adăugat Morse.

Dacă epidemia va înregistra un declin până în luna aprilie depinde de factori precum gradul de răspândire a virusului, precum şi de măsurile de carantină, potrivit articolului.

Vineri, Michael Ryan, directorul executiv al Programului pentru urgenţe sanitare al OMS, a declarat în cadrul unei informări de presă organizate la Geneva că nu există dovezi care să sugereze că epidemia de COVID-19 va dispărea odată cu încălzirea vremii. „Nu ştim, deocamdată, care va fi activitatea sau comportamentul virusului în diferite condiţii climatice”, a precizat Ryan, care a avertizat împotriva presupunerii că virusul ar dispărea pur şi simplu în timpul verii, precum gripa. „Trebuie să presupunem că virusul va avea în continuare capacitatea de a se răspândi”, a adăugat el.

Bilanțul deceselor a depășit 4.000 în toată lumea, înregistrând creșteri vertiginoase în Italia, în timp ce în China, acolo unde a izbucnit focarul, numărul deceselor a scăzut foarte mult.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel