COVID-19: cum te poți îmbolnăvi la o toaletă publică

Adisa Codruț |
Data publicării:
Toaletă
Toaletă

COVID-19 se manifestă tot mai des prin simptome digestive, dureri abdominale, scaune frecvente. Astfel, medicii au explicat cum crește riscul să ne îmbolnăvim la o toaletă publică.

Potrivit medicului Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, COVID-19 are tot mai des manifestări digestive. Mai precis, boala se manifestă prin scaune frecvente, dureri abdominale etc. În aceste condiții, arată medicul, este foarte ușor să ne îmbolnăvim atunci când mergem la o toaletă publică, sau care este utilizată e mai multe persoane, deoarece, arată ea, există studii care arată că este important ca atunci când folosim toaleta să tragem apa având capacul pus la WC, pentru că altfel, jetul puternic de apă favorizează formarea unui mic nor cu aerosoli ce se pot împrăștia în jur și-i pot infecta pe alți utilizatori ai băii.
„Prezența coronavirusului sau a rămășițelor de coronavirus în materiile fecale nu este o noutate. În alte țări s-au făcut estimări ale prezenței virusului prin analize asupra apelor reziduale, iar concluziile au fost surprinzătoare”, arată medicul la Digi24.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel