COVID-19. Dr. Virgil Musta: Poate să producă forme severe la tineri. Am văzut raportate decese subite

Adisa Codruț / 26 apr 2020 / 19:16
 Dr. Virgil Musta
Dr. Virgil Musta


Dr Virgil Musta, directorul medical al Spitalului de Boli Infecțioase din Timișoara,  spune că și tinerii riscă să dezvolte forme severe de COVID-19, fiind raportate chiar și decese subite în rândul acestora.

"Dinamica cunoștințelor în această patologie e una foarte accelerată. Aproape zilnic vedem studii noi, rezultate noi și chiar uneori apar manifestări patogenice care inițial nu au fost puse în calcul. Dacă la început boala a fost considerată o infecție respiratorie, apoi cei care studiază această boală au analizat și au găsit o furtună de cintokine care poate să producă forme severe la tineri. Mai recent se pare că severitatea bolii e dată de tulburări de coagulabilitate, care pot să apară la nivelul plămânilor, dar și la nivelul inimii, creierului și alte organe. Aceste tulburări apar la persoanele cu risc, dar și la tineri sau la cei care cei care nu sunt depistați cu patologie", a declarat dr. Virgil Musta la Antena 3.

Potrivit medicului, tinerii supraponderali sau obezi au un risc mai mare de deces pe fondul infecției cu noul coronavirus.

"Apar cazuri la persoane tinere. Am văzut raportate decese subite la tineri, care ulterior au fost diagnosticați cu infecții cu COVID-19. Am văzut decese la pacienți tineri, dar care în general aveau un factor de risc, și anume pacienții hiperponderali sau obezi. Acest factor de risc este important nu numai la infecția cu COVID-19, ci și la infecția cu virusul gripal. E un element de evoluție severă a bolii", a mai explicat medicul.

Articole Recomandate

LIDOCAINUM - prospect

24 ian, 21:44
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.201
YesMy