COVID-19, impact devastator! Rămâi fără păr după infectare

Irina Radu |
Data publicării:

O femeie din Anglia și-a pierdut părul după ce s-a infectat cu COVID-19. 

În vârstă de 45 de ani, Abbey Read a rămas șocată în momentul în care a realizat că rămâne fără păr. Deși nu a avut niciun simptom de COVID-19, femeia a început să chelească. 

“Părul meu a căzut în grămezi mari. A fost îngrozitor şi foarte, foarte supărător. Discutam rar despre asta și mă simţeam neatrăgătoare şi jenată. Aveam păr lung şi nu mai puteam să îl las desfăcut. A trebuit să mă coafez în aşa fel încât să ascund zonele de chelie”, a declarat Abbey Read, potrivit The Mirror

După ce s-a vindecat de COVID-19, femeia s-a dus rapid la un medic, care i-a recomandat un tratament. I s-au prescris corticosteroizi topici, un unguent cu care a trebuit să se maseze pe zonele cu probleme. 

Rezultatele au început să apară abia după șase luni. 

Abby, care nu știa că pierderea părului este un simptom Covid, a făcut unele cercetări și a aflat că are un impact asupra a 22% dintre femeile care se infectează cu acest virus. 

Un sfert  dintre pacienții cu Covid suferă de căderea părului în primele șase luni după ce au fost infectați - iar femeile sunt mai expuse riscului.

Cercetătorii care studiază o serie de simptome pe termen lung au descoperit că 359 din 1.655 de pacienți spitalizați în Wuhan, China, sufereau de alopecie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel