COVID-19: Lista țărilor din ZONA DE RISC EPIDEMILIOGIC. Te întorci de acolo, intri în carantină!

Dana Lascu |
Data publicării:

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința de astăzi, 2 noiembrie, Hotărârea nr 51 care include lista cu țările cu risc epidemiologic mare de COVID-19 de unde, la întoarcere, intri automat în carantină. 

Prin această Hotărâre a fost actualizată lista statelor și zonelor de risc epidemiologic ridicat COVD-19 pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România și a fost propusă  modificarea valorii ratei de incidență cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile de la care este obligatorie purtarea măștii  în toate spațiile publice deschise, în sensul reducerii acesteia de la 3 la 1,5/1.000 de locuitori.

Astfel, CNSU propune ca purtarea măștii de protecție să fie obligatorie în toate localitățile din județele în care incidența depășește 1,5/1.000 de locuitori, iar în județele în care rata de incidență este mai mică de 1,5 purtarea măștii să fie obligatorie  la nivelul localităților unde incidența depășește 1,5/1.000 de locuitori.

Atașate aveți Hotărârea CNSU numărul 51 din 2 noiembrie 2020 și lista statelor și zonelor de risc epidemiologic ridicat.

Lista țărilor/zonelor/teritoriilor cu risc epidemiologic ridicat, conform Hotărârii nr. 51 din 02.11.2020 a Comitetului  Național pentru Situații de Urgență, care intră în vigoare de la miezul nopții: 

Andorra 
Belgia 
Cehia 
Luxemburg 
Polinezia Franceza 
Slovenia 
Armenia 
Elveția 
Liechtenstein 
Franța 
Olanda 
Croația 
Georgia 
Guam 
Slovacia 
Polonia 
Spania 
Bosnia și Herzegovina 
Austria 
Muntenegru 
San Marino 
Italia 
Marea Britanie 
Portugalia 
Macedonia de Nord 
Argentina 
Gibraltar 
Malta 
Iordania 
Ungaria 
Bulgaria.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel