COVID-19 lovește puternic! Peste 100 de copii au făcut o boală RARĂ, după ce s-au vindecat de coronavirus

Copii, carantina
Copii, carantina

Medicii britanici sunt în alertă, după ce s-a descoperit că virusul COVID-19 afectează din ce în ce mai mult copiii. 

La câteva săptămâni de la contractarea coronavirusului, peste 100 de copii au ajuns la spital, deseori fiind nevoie de internare la terapie intensivă.

Ce este PIMS

 

PIMS, care poate fi tradus ca sindrom inflamator multisistem pediatric, afectează copiii mici.

Aproximativ 12 – 15 copii dezvoltă zilnic boala. Apărut în timpul primului val al pandemiei, PIMS a fost confundat cu boala Kawasaki, care afectează în fiecare an copiii mici.

Dar de atunci a fost recunoscut ca un sindrom post-viral al Covid-19. 1 din 5.000 de copii sunt afectați, la aproximativ o lună după ce au avut virusul, indiferent dacă au fost simptomatici sau nu.

Care sunt simptomele

 

Simptomele comune sunt temperatură ridicată, tensiune arterială anormal de scăzută sau erupții cutanate. În cele mai grave cazuri, se aseamănă cu șocul toxic sau chiar sepsisului, care poate fi fatal, scrie The Guardian.

Cifrele arată că 75% dintre copiii afectați de PIMS sunt de culoare, asiatici sau dintr-o minoritate etnică. 4 din 5 subiecți au avut anterior o stare bună de sănătate, fără patologii.

„Facem cercetări pentru a înțelege de ce este afectată acest grup al populației. Genetica poate fi un factor. Dar suntem îngrijorați de faptul că reflectă o boală legată de sărăcie, care îi afectează în mod disproporționat pe cei care nu pot evita expunerea din cauza ocupației lor, familiilor multigeneraționale și locuințelor supraaglomerate”, spune dr. Liz Whittaker, purtător de cuvânt al Colegiului Regal de Pediatrie și Sănătate a Copilului.

Cazurile sunt localizate cel mai adesea în Londra și sud-estul Angliei, regiunile în care a apărut cea mai recentă variantă a coronavirusului, denumită Kent, cauzând creșterea numărului de cazuri. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel