COVID-19, modelul propus de australieni pentru a înțelege cum evoluează virusul

Adisa Codruț / 20 apr 2020 / 14:46
Gene
Gene

Cercetătorii australieni au descoperit un nou model care îi ajută să înțeleagă evoluția și comportamentul virusului care provoacă COVID-19.

COVID-19, model. Cercetătorii de la Agenția Științifică Națională din Australia (CSIRO) au găsit o nouă abordare de analizare a codurilor genetice ale virusului SARS-CoV-2, care provoacă COVID-19. Metoda și rezultatele, susțin cercetătorii, vor ajuta la o mai bună înțelegere a evoluției tulpinilor de virus și vor ajuta la identificarea de noi grupuri de virus. Modelul, adaugă ei, devine eficient deoarece cuprinde "instrucțiuni" despre comportamentul virusului și ce afecțiune poate dezvolta.

"Această analiză extrem de complexă a secvenței genomului a virusului SARS-CoV-2 a ajutat deja la determinarea cărei tulpini de virus sunt potrivite pentru testarea vaccinurilor în curs la Centrul australian pentru pregătirea bolilor din Geelong - singura instalație înaltă de bioconținere a acestuia amabil în emisfera sudică", a afirmat liderul echipei de Bioinformatică CSIRO, dr. Denis Bauer, potrivit medicalxpress.

COVID-19, model. Mutații

Oamenii de știință au dezvoltat o nouă platformă de vizualizare, bazată pe algoritmii bioinformatici folosiți inițial pentru a analiza genomul uman, pentru a identifica diferențele dintre miile de secvențe genetice ale virusului SARS-CoV-2. Directorul CSIRO, Dr. Larry Marshall, a spus: „cu cât știm mai multe despre acest virus, cu atât vom fi mai bine înarmați pentru a lupta împotriva lui. (...) Evaluarea distanței evolutive dintre aceste puncte de date și vizualizarea acesteia îi ajută pe cercetători să afle despre diferitele tulpini ale virusului - inclusiv de unde provin și cum evoluează în continuare", a spus dr. Marshall.

Profesorul Vasan, care conduce studiile de evaluare a vaccinului CSIRO, unul dintre autorii studiului, susține că primele 181 de secvențe de genom publicate din focarul curent COVID-19 au fost analizate pentru înțelegerea modului în care modificările virusului pot afecta comportamentul și impactul acestuia. "Acest virus ARN se va dezvolta într-o serie de grupuri distincte care împărtășesc mutații, ceea ce am confirmat și vizualizat", a spus profesorul Vasan, care predă la Universitatea din York, Marea Britanie.

Dr Bauer, primul autor al cercetării subliniază că "cu cât suntem mai informați despre diferențele genetice și despre consecințele probabile ale acestora asupra progresiei bolii, cu atât putem mai bine aborda boala cu diagnostice și tratamente".

Studiul, AICI.

Articole Recomandate

NIVOLUMABUM - prospect

01 Martie, 10:59
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy