COVID-19: Peste 40 de noi infecții la un centru pentru persoane cu dizabilități din Maramureș

Angela Sabău |
Data publicării:
Coronavirus
Coronavirus

Peste 40 de cazuri de infecție cu noul coronavirus au fost depistate la un centru de îngrijire a persoanelor cu dizabilități din Maramureș. Unitatea este acum în carantină.

În ultimele trei zile numărul cazuri de infecție cu noul coronavirus a fost peste 30, în fiecare zi, chiar 40, ieri. În ultimele zile, la Centrul de Îngrijire și Asistență de la Poienile de Sub Munte au fost înregistrate nu mai puțin de 42 de cazuri noi. 
”La Poienile de sub Munte avem o situație destul de delicată, în sensul că avem confirmate un număr de 42 de persoane infectate cu noul coronavirus, care provin din acel centru pentru persoane cu dizabilități. Se face o anchetă epidemiologică, se fac teste în continuare, atât pentru rezidenți, cât și pentru personalul care deservește acel centru”, a spus prefectul Nicolae Silviu Ungur pentru maramedia.ro.
Nu se știe, deocamdată, care a fost sursa infecției la Poienile de Sub Munte.
”Deocamdată avem locuri suficiente, deși suntem la limita superioară a acestor locuri, având această problemă, cu siguranță va trebui să identificăm noi spații pentru acești pacienți”, a mai spus prefectul pentru aceeași sursă.
Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș a arătat că doar 34 de cazuri au fost confirmate oficial până acum.
„Toate aceste persoane au fost mutate într-un etaj din cadrul centrului și beneficiază de asistență medicală zilnică, asigurată de personal medical de la ambulanță, respectiv de la Spitalul Orășenesc Vișeu de Sus, în colaborare permanentă cu medicii epidemiologi din județ. Toate cele 34 de persoane confirmate sunt asimptomatice. Contacții direcți au fost izolați la domiciliu, pe o perioadă de 14 zile. Centrul de Îngrijire și Asistență Poienile de Sub Munte a fost închis, iar Direcția de Sănătate Publică Maramureș a dispus efectuarea dezinfecției și au fost luate toate măsurile de protecție individuală. 

Astăzi, 3 august, numărul cazurilor de infecții cu noul coronavirus a fost de 823, fiind făcute 8.045 de teste în ultimele 24 de ore. De asemenea, 19 decese au avut loc de la ultima raportare, toate persoanele prezentând comorbidități. În unitățile ATI sunt internate 419 persoane, iar numărul total al persoanelor internate fiind de 7.660.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel