COVID-19: Simptomele neurologice cresc de şase ori riscul de deces

DCMedical Team |
Data publicării:
Coronavirus. Foto: Pixabay
Coronavirus. Foto: Pixabay

Simptomele neurologice ale Covid-19 cresc riscul de deces de șase ori, arată un nou studiu.

Pacienţii cu COVD-19 care dezvoltă simptome neurologice prezintă un risc de şase ori mai mare de deces, potrivit unui studiu internaţional publicat marţi de revista medicală JAMA Network Open.
Rezultatele, încă provizorii, au fost obţinute pe baza a 3.744 de adulţi spitalizaţi în 133 de centre de pe cele cinci continente.
Principala concluzie a studiului este că 82% dintre pacienţii spitalizaţi au dezvoltat simptome neurologice, care merg de la dureri de cap şi până la pierderea mirosului sau a gustului, ceea ce creşte de şase ori riscul de deces.
„Prezenţa oricărui simptom neurologic legat de COVID-19, de la ceva aparent inofensiv precum pierderea mirosului şi până la evenimente mai importante, precum accidentele cerebrovasculare, se asociază cu un risc de şase ori mai mare de deces", se arată într-un comunicat.

De asemenea, pacienţii cu boli neurologice preexistente, precum demenţă sau migrene cronice, au un risc dublu de a dezvolta simptome neurologice asociate COVID-19.
„De la începutul pandemiei a fost evident că un mare număr de persoane cu o formă gravă a bolii, care a necesitat spitalizarea, au dezvoltat şi probleme neurologice", notează în acest comunicat cercetătoarea Sherry Chou.

Sherry Chou, profesor de neurologie la Universitatea din Pittsburg (SUA), a condus consorţiul internaţional care a realizat studiul, citat de Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel